Yhden pannun ihme: Seesami-Sriracha-kanaa ja porkkanoita

seesamikana

Useimmiten saan kokkausinspiraationi paisuneesta keittokirjastostani, mutta myös somen ihmeellinen maailma tuo mahtavia ideoita päivittäin. Tämä resepti viehätti yksinkertaisuudellaan ja helppoudellaan, ja sillä, ettei tiskivuori kasva mielettömästi.
Valmistukseen tarvitaan valurautainen pannu – valurautapatakin toki toimii tai teräspannu. Oma valurautapaistinpannuni on melko pieni, sinne mahtuu vain 4 broilerin luullista paistia, ja Bon Appetitin alkuperäinen resepti on mitoitettu kuudelle paistille. Onpahan enemmän supermaukasta seesamikastiketta ruokailijoille 🙂
Pannulla paahdetut porkkanat, rapea kana yhdistettynä sopivan tuliseen kastikkeeseen tarvitsee seurakseen vain keitettyä riisiä, ja täydellinen nopea perjantai-illan ruoka on valmis!

Yhden pannun seesami-Sriracha-kana porkkanoilla 4:lle

4 broilerin luullista paistia (esim. Naapurin maalaiskananpojan paisti)
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
suolaa
3 keskikokoista porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna noin 5-6cm:n pituisiksi lohkoiksi

Kastike:
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Srirachaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
n. 3cm:n pätkä tuoretta inkivääriä, raastettuna erittäin hienoksi

Tarjoiluun:
2 kevätsipuli vartta hienonnettuna
paahdettuja seesaminsiemeniä koristeeksi

Kuumenna uuni + 220 C- asteeseen. Laita valurautapannu lämpeämään miedolle keskilämmölle.

Kuivaa paistit talouspaperilla, ja mausta molemmin puolin kevyesti suolalla. Hiero nahkapuolelle seesamiöljyä, ja nosta paistit nahkapuoli alaspäin paistinpannulle. Anna nahan rasvan sulaa pannulla pikkuhiljaa, ja noin 5 minuutin kuluttua nosta pannun lämpöä korkeammaksi niin, että nahka alkaa ruskistua nätisti. Anna paistien olla siis koko ajan nahkapuoli alaspäin. Voit siirrellä paisteja paistumisen aikana hiukan tasaisen kypsymisen mahdollistamiseksi. Kun paistit ovat kypsyneet pannulla yhteensä noin 10-12 minuutin ajan, niiden liha alkaa reunoilta muuttua opaakinvaaleaksi ja nahka on ruskistunut kauniiksi ja rapeaksi. Nosta tässä vaiheessa broilerin paistit pois pannulta lautaselle, nahkapuoli ylöspäin.

Jätä paistinpannulle pieni tasainen kerros kanasta irronnutta rasvaa, kaada tarvittaessa ylimäärä pois. Asettele porkkanat pannulle tasaisesti. Anna paahtua rasvassa puolikovalla lämmöllä noin 5 minuutin ajan (älä polta 😉 ) ja käännä sitten porkkanat ruskistumaan toiseltakin puolelta. Ripauta hieman suolaa tässä vaiheessa porkkanoille. Kun porkkanoiden toinenkin puoli on ruskistunut noin 2 minuutin ajan, käännä liesi pois päältä, ja nosta paistinpannu porkkanoineen uuniin muutamaksi minuutiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään porkkanoiden ollessa uunissa.

Nosta paistinpannu pois uunista, kun porkkanat ovat hieman pehmenneet. Nosta porkkanoiden päälle broilerin paistit nahkapuoli ylöspäin, ja kaada kastike paistien päälle. Laita paistinpannu takaisin uuniin, noin 12-18 minuutin ajaksi, kunnes broileri on kypsää (sisälämpö n.+70C).

Anna ruuan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua noin 10 minuutin ajan.

Ripottele ihanan chilisen seesamikanan päälle kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä, ja tarjoa esimerkiksi keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

seesamikana2

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.