TOP 1 wingsit: srirachan, hunajan ja limen makuliitto!

Joka kevät alkaa aina uuden huippureseptin etsintä wingseille. Toistaiseksi ei ole J:n mukaan Jamaican Jerk Wingsien voittanutta, mutta reseptin ongelma on välillä hyvien habanerojen saatavuus. Tämä mahtava resepti löytyi *yllättäen* jälleen Weberin sivuilta, ja eipä ole raaka-aineiden saatavuus tällä kertaa haastavaa. Resepti meni meillä kärkeen, wingsit ovat samaan aikaan raikkaita, sopivan tulisia ja tahmaisia. Eli juuri oikeita 🙂 Resepti on paitsi maukas, törkeän helppo ja nopea (grillausaikaa lukuunottamatta 😉 ).

Srirachan määrää säätelemällä saa wingseistä sopivan tulisia, meillä menee hiukan hotimmat, joten mittaan reilulla kädellä reseptin ruokalusikalliset 😉


Sriracha-lime-hunaja- wingsit

vajaa kilo broilerin siipiä

RUB:
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua mustapippuria
½ tl cayennepippuria

KASTIKE:
3 rkl tuoretta lime-mehua
3 rkl Srirachaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl voita

Tarjoiluun: tuoretta korianteria hienonnettuna


Sekoita mausteseoksen eli rubin ainekset keskenään. Kuivaa siipiä hieman talouspaperilla.
Aseta vuoan pohjalle esim. leivinpaperi. Ripottele leivinpaperin päälle puolet rubista, ja laita wingsit yhteen kerrokseen vuokaan. Ripottele päälle loput rubista, ja hiero vielä käsin rub wingseihin (kertakäyttökäsineet!!). Laita wingsit maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi (itse laitoin aamulla ennen töihin menoa).

Kuumenna grilli epäsuoralle medium-lämmölle (+ 180-230 C).

Grillin lämmetessä valmista kastike sekoittamalla ainekset pienessä kattilassa medium-lämmöllä kunnes voi on sulanut. Nosta pois liedeltä.

Grillaa siipiä SUORALLA lämmöllä aluksi 10-15 minuuttia, kääntäen siipiä 1 – 2 kertaa. Älä polta 😉

Siirrä siivet epäsuoralle lämmölle vielä 15-20 minuutin ajaksi, ja kääntele kypsymisen aikana jälleen pari kertaa. Voitele siipiä pari kolme kertaa loppukypsennyksen aikana kastikkeella.

Nosta siivet grillistä tarjoiluastiaan, lorota päälle jäljelle jäänyt kastike ja koristele tuoreella korianterilla.

Eikun syömään!


Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.