Grilli kuumaksi: Japanilaiseen tyyliin grillatut karitsan parikyljykset itsetehdyllä teriyaki-marinadilla ja tare-kastikkeella

Makeansuolainen itse tehty teriyaki-marinadi ja tare-kastike sekä silmiä kirvelevä wasabi saavat nämä karitsan parikyljykset ja grillatut kasvikset lähestymään Japania.
Lihaksi sopii erinomaisesti myös karitsan kare, sisäfile tai ulkofile. Mikä ettei possunkyljyksiäkin voisi tässä marinadissa uittaa? Reseptiikka löytyi Great British Chefs – keittokirjasta.

Tästä helppo ruoka vaikka vapun herkuksi 🙂

Grillatut teriyaki-marinoidut karitsan parikyljykset tare-kastikkeella

kohitsuji yaki eli grillattu lammas

karitsan parikyljyksiä, pari kpl/syöjä
200 ml sakea
50 g sokeria
140 ml miriniä
100 ml soijaa

Valmista marinadi edellisenä päivänä.
Kaada sake pieneen kattilaan, ja kiehauta tai liekitä alkoholi pois. Lisää joukkoon sokeri, mirini sekä soija, ja sekoita kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
Leikkaa kyljysten ulkoreunan rasva/kalvokerros parista kohdasta saksilla poikki, jottei liha grillatessa käpristy niin helposti.
Kaada marinadi esimerkiksi minigrip-pussiin ja lisää joukkoon lihat.
Anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.

Grillaa suoralla lämmöllä haluamaasi kypsyyteen. Anna levätä hiukan aikaa ennen tarjoilua.

Pikkelöidyt salottisipulit

40 g sokeria
80 ml riisiviinietikkaa
3-4 pienehköä banaanisalottisipulia

Pikkelöi salottisipulit edellisenä päivänä.
Sekoita pienessä kattilassa sokeri ja riisiviinietikka. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa.
Kuori salottisipulit ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan.
Laita salottisipulit pieneen astiaan, kaada etikkaliemi päälle. Laita kansi päälle. Anna marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Tarjoa grillattujen lihojen ja kasvisten kanssa.


Tare-kastike

30 ml sakea
90 ml miriniä
50 ml soijakastiketta
5 g sokeria

Valmista tare-kastike kun laitat esimerkiksi grillin lämpeämään. Valmistuksessa menee max 30 minuuttia.
Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan.
Anna porista miedolla lämmöllä, ei liian kovaa (sokeri palaa helposti pohjaan), kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Nosta kastike pois lämmöltä.

Lisukkeet

esimerkiksi:
vihreää parsaa
varsiparsakaalia
porkkanoita
valkosipulia

wasabia tarjoiluun

Huuhtele ja tarvittaessa kuori kasvikset. Porkkanat ovat tähän aikaan vuodesta paksuja, joten paloittelin ne pitkittäin ohuehkoiksi pätkiksi.
Murskaa valkosipulin kynnet pusertimessa
Pyörittele kasvikset oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla sekä murskatulla valkosipulilla.

Grillaa epäsuoralla lämmöllä, niin, että purutuntuma kuitenkin säilyy. Kannattaa heittää ritilälle ensin porkkanat ja hieman myöhemmin vasta vihreät 😉

Kokoa annos grillatusta lihasta ja kasviksista sekä pikkelöidyistä salottisipuleista. Mausta annos tare-kastikkeella ja laita lautasille pienet nokareet wasabia.

Ruokajuomana toimii parhaiten olut 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.