Suosikkilisuke: Juuriselleri sinihomejuuston ja saksanpähkinäkastikkeen kera

Juuriselleri on ehkä punajuuren lisäksi mun suosikki-juures. Selleri pyreeksi tehtynä on loistavaa ja toimii selleri muutenkin, kokonaisena tai paloina 🙂 Resepti on ruotsalaisen Tommy Myllymäen mahtavasta kirjasta Myllymäki – kasvikset lisukkeena & pääruokana. Yksikään kirjasta tehty ruoka ei ole ollut huti, tämä kirja on minulle toistuvasti inspiraation lähde.

juurisellerisinihomejuusto2

Lisuke toimii niin pihvin, kanan, possun ja riistan lisukkeena, kalan seuraksi Myllymäki ei tätä kuitenkaan suosittele. Ruokaan voit käyttää ihan perinteistä Aura-juustoa, jos ei Roquefortia ole saatavilla. Itse tykkään paljon kotimaisesta Peltolan Blue– homejuustosta 😉 ja se sopiikin ruokaan loistavasti. Sherryviinietikkaa en ole kauppareissuiltani löytänyt (en ole tosin hirveän aktiivisesti muistanut etsiäkään), korvasin sen vaalealla balsamicolla, josta löytyy hiven tarvittavaa makeutta.

juurisellerisinihomejuusto1

Juuriselleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinäkastikkeen kera (4 annosta)

400 g juuriselleriä
100 g babypinaattia pestynä ja kuivattuna
100 g sinihomejuustoa, esim Roquefortia tai kotimaista Peltolan Blueta
suolaa

Saksanpähkinäkastike:
2 rkl sherryviinietikkaa tai vaikka vaaleaa balsamicoa
5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
50 g paahdettuja saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna

Kuori juuriselleri ja leikkaa se 3 cm:n kuutioiksi. Keitä kuutiot pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi siivilässä.

Tee kastike:
Sekoita sherryviinietikka, rypsiöljy ja saksanpähkinä kastikkeeksi.
Kääntele juurisellerikuutiot ja pinaatti kastikkeessa ja murustele lopuksi joukkoon sinihomejuusto.
Mausta tarvittaessa sormisuolalla.

juurisellerisinihomejuusto3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.