Sienistä pikaherkkua: Mustatorvisieni-pekoni- pastaa!

Niinkuin monet muutkin, onnistuin löytämään tänä kesänä/syksynä melko runsaan saaliin mustatorvisieniä. Kuivasin kaikki aarteet kuivurissa, jotta sain ne säilöttyä tulevia torvisienittömiä vuosia varten 🙂
Tämän illan pikaruokana oli pasta mustatorvisienistä ja pekonista. Pekoninkin voi pastasta jättää pois, jos toiveena on enemmän kasvis-versio 😉

 

mustatorvisienipasta

Mustatorvisieni-pekoni- pasta  (3-4:lle)

300 g tagliatellea
n 1,5 dl kuivattuja mustatorvisieniä
100 g pekonia tai palvikylkeä
1 pieni salottisipuli
1 rkl voita
2 rkl valkoviiniä
2 dl kermaa
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
suolaa, mustapippuria
raastettua parmesaania

Laita vesi kiehumaan pastan keittoa varten.
Murskaa kuivatut mustatorvisienet käsin kulhoon. Lämmitä kerma vaikka mikrossa, ja kaada kuuma kerma sienten päälle. Sekoita, ja anna sienten liota kuumassa kermassa noin 10 minuuttia.
Hienonna sipuli ja paloittele pekoni pieniksi suikaleiksi.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu, ja ruskista siinä pekonisuikaleet ruskeiksi.
Lisää pannulle voi, ja salottisipuli. Kuullota sipulia pekonien joukossa.
Kun sipuli on kuullottunut, lisää pannulle kuumassa kermassa lionneet sienet, kunhan ensin siivilöit ne kermasta. Muista säästää kerma 😉
Pyörittele sieniä pannulla pekonin ja sipuli joukossa vielä parisen minuuttia. Lorauta joukkoon valkoviini, ja anna kiehahtaa kasaan. Lisää sitten joukkoon sienten liotusnesteenä käytetty kerma.
Tässä vaiheessa voit laittaa pastan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä ohjeen mukaan.
Poristele kermakastiketta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen pastan kiehumisen ajan (n. 6min).
Siivilöi pasta, jätä keitinvedestä talteen pari ruokalusikallista. Lisää keitetty pasta sieni-kermakastikkeen joukkoon. Lisää keitinvesi notkistamaan kastiketta.
Mausta lehtipersiljalla, sormisuolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä parmesaaniraasteella.

Nauti heti ❤

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.