Avainsanat

, , , ,

Harvemmin ostan naudan sisä- tai ulkofileetä, suurin osa muista leikkuista kun on mielestäni maukkaampaa lihaa. Lauantaina teki mieli jotain yksinkertaista, kikkailematonta ja nopeaa. Väsymys painoi mieltä ja lihaksia 30 km:n erittäin lumisen läskipyörälenkin jäljiltä, ja selasin pitkästä aikaa Safkaa– kirjaa. Sieltä löytyi harvinaisen yksinkertainen pihvi-ohje: pihviä ja kokonaista kukkakaalia. Kuulosti liiankin simppeliltä, joten pitihän sitä testata. Pääsääntöisesti grillaan aina kaikki pihvilihat, kesät talvet, mutta viikonlopun reipas räntäsade ei houkutellut enää uudestaan ulos kaivamaan grilliä lumikinoksen alta, joten pihvit paistuivat poikkeuksellisesti paistinpannulla. Mutta voi veljet, kyllä vatsa kiitti🙂 Jälkkäriksi vielä crème brûlée granaattiomenalla – vatsan viereen oli hyvä kellahtaa aktiivisen päivän jälkeen🙂

pihvijakukkakaali

Pihvi ja kukkakaalia 2:lle

marmoroitunutta ja riippunutta härän ulkofileetä tai sisäfileetä 160-200g/ruokailija
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 sopivan kokoista (pienehköä) kokonaista kukkakaalia

Persilja-valkosipulivoi: 
4-5 valkosipulinkynttä
100 g voita
lehtipersiljaa

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa lihasta sopivan kokoisia pihvejä.
Kuumenna parilapannu tai valurautapannu kuumaksi. Penslaa pihvit ohuelti oliiviöljyllä, ja mausta suolalla ja pippurilla se puoli pihvistä, jonka laitat ensin paistumaan. Paista pihvejä 3-4 minuuttia, tai kunnes ensimmäiset punaiset lihasnestepisarat alkavat nousta pihvin päälle. Suolaa ja pippuroi pihvi ennen kääntämistä, ja paista vielä toiseltakin puolelta. Nosta pihvi pannulta, ja anna levätä folion sisällä n.10 minuuttia ennen tarjoamista. Näin toimien saat sopivan medium-pihvin.

Kun pihvit paistuvat, keitä suuressa kattilassa vettä, ja suolaa vesi hyvin. Keitä kukkakaaleja kiehuvassa vedessä noin 4-5 minuuttia, ja nosta kukkakaalit reikäkauhalla pois.

Kuumenna kasarissa voi, ja laita ohuelti viipaloitu valkosipuli muhimaan voihin minuutin ajaksi. Nosta liedeltä ja lisää voin joukkoon silputtu lehtipersilja.

Tarjoile pihvit kokonaisen kukkakaalin kera. Kaada kukkakaalin päälle persilja-valkosipulivoita. Nauti hyvän pihviviinin ja seuran kera🙂