Avainsanat

, , , ,

Tätä herkkua olen saanut muutaman kerran rakkaan siskon luona, mutta jostain syystä en ole aiemmin itse tätä tehnyt. Männynkäpypasta- nimitys on siskon aviomiehen ristimä nimi tälle ruualle, joka on saanut raavaan riistamiehen avaamaan  sydämensä muillekin pelkästään kasvissapuskoille. Resepti on muutaman vuoden takaisesta Glorian Ruoka & Viini– numerosta – lehti, joita en ainakaan itse raaski lehtikeräys-laatikkoon heittää. Loistava ja helppotekoinen perjantaipasta🙂

männynkäpypasta

Kasvispasta manteli-persiljapestolla

3 paprikaa (itsellä suippopaprikoita, jotka ovat vielä normaalia paprikaa makeampia)
1 buffalo-mozzarella
300 g kuivapastaa (itsellä Pirkka Parhaat – Trottole kuviopastaa)

Manteli-persiljapesto 
1 valkosipulin kynsi
1,5 dl kuorittuja manteleita
1,5 dl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa (itse sain ruukusta ehkä desin verran persiljaa, loput laitoin basilikaa)
1,5 dl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa

Lisäksi maustamiseen:
sitruunan mehua n. 1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä n.1/4 dl
sormisuolaa

Lämmitä uunin grilli +225C. Halkaise paprikat, poista siemenet, ja laita paprikat kuori ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Ripsauta päälle pieni loraus oliiviöljyä. Paahda paprikoita uunissa ylätasolla, kunnes kuori on hieman mustunut.
Laita pastavesi kiehumaan.
Kun paprikat paahtuvat uunissa, paahda kuivalla pannulla erikseen ensin mantelit ja sen jälkeen pinjansiemenet. Kuori ja silppua kevyesti valkosipulinkynsi. Silppua lehtipersilja (ja basilika). Valmista pesto korkeassa astiassa sauvasekoittimella, surauta keskenään siis peston ainekset (valkosipuli, persilja, mantelit, oliiviöljy ja sormisuola), kunnes pesto on suht tasaista.
Keitä samalla pasta ohjeen mukaan.
Kun paprikat ovat paahtuneet uunissa, laita ne kuumuutta kestävän pakastepussin sisään 5-10min ajaksi. Kun paprikat ovat hieman jäähtyneet pussissa, saat kuorittua paprika sormin vetämällä kuoresta. Paloittele paprikat veitsellä vielä sopiviksi suupaloiksi.
Kun pasta on kypsää, valuta ja sekoita joukkoon valmis manteli-persiljapesto sekä paprikat. Mausta pasta sitruunanmehulla ja sormisuolalla, sekoita lopuksi vielä joukkoon sormin revitty mozzarella. Kaada pastan päälle vielä paahdetut pinjansiemenet.

Nauti heti!