Avainsanat

, , , , , , ,

No huh, jopa on vierähtänyt hetki aikaa edellisestä bloggauksesta. Jostain syystä illat ja viikonloput on hurahtaneet niin, ettei aikaa tietokoneen ääressä ole riittänyt enää bloggaukseen. Herkkuja on tehty ja syöty niinkuin ennenkin. Tatteja on siunaantunut pakastettuna sekä kuivattuna sellainen läjä, että kyllä taas hetken kelpaa🙂 Onpa kotiin muuttanut myös uusi savustinkin, WSM 47, eli Weber Smokey Mountain.

porokeitto

Pikkuhiljaa kuitenkin syksyn koittaessa myös ne arkisetkin ruuat on kivoja. Tätä tein itse asiassa jo elokuussa, kun teki mieli jotain hyvää ja helppoa. Keitto onnistuu varmasti ilmankin Koskenlaskijaa, mutta kun se nyt vain on niin hyvää🙂

Koskenlaskijan jauheliha-savuporokeitto 

500 g hyvää naudan jauhelihaa (meillä mennään Highlanderin lihalla, edelleen🙂 )
80 g kylmäsavupororouhetta
8 perunaa (kiinteää lajiketta)
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 sipuli hienonnettuna
voita tai öljyä kuullotukseen
Koskenlaskija-paketti (mä tykkään eniten siitä mustasta, Voimakkaasta)
8-10 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
laakerinlehti
tuoretta lehtipersiljaa

Kuori perunat, porkkanat ja juuriselleri. Paloittele perunat sopiviksi suupaloiksi, porkkanat vielä hieman pienemmiksi ja juuriselleri vielä hiukan pienemmiksi paloiksi.
Kiehauta kattilassa vesi, kippaa sinne suolaa ja perään porkkanat ja juuriselleri. Anna kiehua, samalla voit kuullottaa pinnoitetulla pannulla kevyesti sipulin (älä ruskista). Kun porkkanat ja juurisellerit ovat hetken aikaa kypsyneet, voit lisätä joukkoon perunat ja kuullotetun sipulin ja laakerinlehden.
Ruskista seuraavaksi pannulla jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jauhelihan joukkoon kylmäsavupororouhe. Lisää jauheliha keittoon.
Paloittele joukkoon myös Koskenlaskija. Ei tarvitse lisätä koko pakettia, jos tuntuu liian tuhdilta. Jos nestettä ei ole riittävästi, voit lisätä vettä.

Kun perunat ja muut juurekset ovat kypsiä, keitto on valmis (reilu 30min).

Tarkista suola, rouhaise keittoon pari kierrosta mustapippuria myllystä ja mausta tuoreella lehtipersiljalla. Seuraksi ruisleipää, nam!