Avainsanat

, , , , ,

Kaupasta tarttui matkaan ahvenfileitä, kesäperunoita, kotimaisia pensaspapuja ja kesäsipulia. Joukkoon hiukan voita ja valkkaria, ja gourmee-tason illallinen oli valmis😉 Nyyttien valmistuksessa voi käyttää mielikuvitusta, vähän kaikkea hyvää ja lopputulos on varmasti loistava.

ahvennyytit2

Sain hiljattain kokeiltavakseni SAGAn (ent. Serla) keittiöpaperituotteita. Varsinkin Kokkausarkki on meikäläiselle uusi tuote. Kokkausarkki on hieman vahvempi versio leivinarkista, ja sen molemmat puolet on silikonoituja. Paperi on rasvatiivistä, ja se sopii erityisen hyvin höyrytykseen ja keittämiseen. Kokkausarkki on myös kompostoituvaa :) 20140730-105418-39258304.jpg

Erityisen hyvin Kokkausarkki soveltuu siis nyyttiruokiin. Nyyttiruoka laitetaan Kokkausarkin sisään ja suljetaan esim. paistonarulla tiiviisti. Valmis nyytti suojataan vielä alapuolelta foliolla (syttymisen estämiseksi). Okei, aiemmin on nyyttejä valmistettu pelkän folion avulla, mutta olen huomannut, että ruoka tahtoo tarttua kiinni folion pohjaan, ja kyllä se folio hyvin herkästi saattaa rikkoutuakin, jolloin kaikki mehevät nesteet ja maut valuvat grilliin. Kokkausarkin käyttö folion kanssa vähentää myös tiskiä, annoksen voi retkiolosuhteissa syödä vaikka suoraan pussukasta ja nyyttiruoan voi valmistaa lähestulkoon suoraan nyyttiin. Huomasin myös, että Kokkausarkkia voi jonkin verran muotoilla jopa ilman vettä, joten nestemäisetkin raaka-aineet pysyvät nyytin sisällä jo ennen nyytin sulkemista.

ahvennyytitahvennyytit4

Kokkausarkkeja löytyy hyvin varustelluista kaupoista 2 eri kokoa, 33×27 cm ja 33x42cm, joista isompi on loistava nyyttien tekoon. Pienempi soveltuu hyvin vaikka leikkuulaudan suojaamiseen esim. broileria tms käsiteltäessä.

 

 

Ahvennyytit  4:lle

reilu 500g ahvenfileitä (n. 8 kpl)
8-12 kesäperunaa (hiukan esikeitettynä)
2 kesäsipulia
2 valkosipulin kynttä
150-200 g tuoreita pensaspapuja
kapriksia (suolaliemessä)
valkoviiniä
voita
suolaa
valkopippuria myllystä

Keitä hyvin pestyt kesäperunat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja leikkaa ne viipaleiksi.
Silppua huuhdellut kesäsipulit varsineen. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä hienoksi. Pese pensaspavut, trimmaa päät pois ja leikkaa pavut puoliksi. Siisti ahvenfileistä mahdolliset ruodot.
Kasaa nyytit:
Laita Kokkausarkin päälle 2-3 paloiteltua perunaa, pieni kourallinen puolitettuja papuja, hiukan valkosipulia (voit jättää myös pois), noin teelusikallinen valutettuja kapriksia, pieni kourallinen silputtua sipulia. Rutista nyyttiä hiukan kuppimaiseksi. Mausta vihannekset kevyesti suolalla. Laita vihannesten päälle 2 suolalla ja valkopippurilla maustettua ahvenfileetä. Lorauta päälle noin ruokalusikallinen valkoviiniä (ei pakollinen) ja nokare voita.
Sulje nyytti paistinnarulla ja vuoraa ulkopuolelta vielä Foliolla.
Tee nyyttejä yhteensä 4 kpl.

ahvennyytit3

Kypsennä mediumlämmöllä suoralla hiilloksella noin 15 minuuttia.

Tarjoa heti ja nauti tuoksuista nyyttiä avatessasi😉

Tämä bloggaus on SAGAn sponssaama😉