Avainsanat

, , , , ,

blinii

Blinit ovat tulleet joulupöytäämme ilmeisen pysyvästi. Tälle vuodelle hain hiukan jotain uutta, se oli tällä kertaa täyte jokiravunpyrstöistä. Ohjeen nappasin Kuohuviini.fi – sivustolta. Tämä oli todella hyvää, ensi vuonna varmasti tehdään tätäkin uudestaan.
Parasta tapa tehdä näitä pikkublinejä on tehdä ne lettupannulla, ei tarvitse seisoa hellan edessä tunteja, kuin jos tekisin noita isompia versioita. Ja nyt voi hyvällä omalla tunnolla syödä useamman erilaisen blinin, kun ovat kooltaan pieniä😉
Blinitaikinan ohjeen ja muita täytteitä löydät täältä.

rapubliniblinii3

blinii2


Jokiraputäyte blineille

150 g säilöttyjä jokirapuja
2-3 rkl majoneesia tai smetana
1 limen mehu
1 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

koristeluun 1 rkl tuorettä mätiä (siika/muikku/kirjolohi)

Pilko rapuja hieman pienemmiksi veitsellä. Sekoita joukkoon majoneesi tai smetana, sekä tuore tilli. Mausta limenmehulla sekä suolalla ja pippurilla.
Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele tuoreella mädillä.