Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Taukoa blogissa on pidelty, kaikenlaista muuta on ollut ohjelmassa. Kokattukin toki on, mutta kaiveltu näitä omia arkistoja😉
Tässä mahtava viikonloppuruoka, miksei vaikka joulun jälkimaininkeihin, jos ei kinkku ja laatikot enää maistu. Ruuan taika on kuumalla pannulla rapsakoituneessa ilmakuivatussa kinkussa, jolla kuorrutus maustetaan. Lohen ohje on napattu Anna-lehdestä. Lisukkeena voit tarjota vihreitä papuja tai vaikkapa näitä helppoja korianterilla ja limellä maustettuja haarukalla muussattuja perunoita. Resepti on Daniel Galmichen ranskalaisen keittiön opuksesta French Brasserie Cookbook – The heart of French home cooking.

chevrelohi1

Chèvre-kuorrutettu lohi (6-8 annosta, pienennä annosta tarvittaessa😉 )

1,2 kg lohifile
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu

Chèvre-kuorrutus:

150 g pehmeää vuohentuorejuustoa (Chavroux) chevrelohi2
1 rkl silputtua tuoretta timjamia
2 rkl kapriksia
ripaus mustapippuria
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Jaa tuore lohifile 6-8 annospalaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Paahda kinkkuviipaleet kuumalla ja kuivalla pannulla HYVIN rapeiksi. Silppua rapea kinkku kunnolla.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kaprikset ja timjami. Mausta pippurilla. Levitä juustoseos lohipalojen päälle ja ripottele pinnalle kinkkusilppu.

Kypsennä 225- asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, riippuen fileen paksuudesta. Ohuelle fileelle riittää vajaa 20 minuuttiakin.

chevrelohi3

Haarukalla muussatut korianteri-limeperunat  (4:lle)
(Warm crushed potatoes with coriander and lime – Ecrasée de pommes de terre à la coriandre et citron vert)

400 g (uusia) perunoita, näin talvella mentiin ihan Siiklillä😉
1 limen kuori raastettuna ja mehu puristettuna (mieluiten luomu, kun kuorikin käytetään)
kourallinen korianterin lehtiä ronskisti silputtuna
oliiviöljyä
Maldon-suolaa
vastarouhittua mustapippuria

Keitä perunat kuorineen, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kuori perunat ja muussaa ne nopeasti haarukalla. Ei ole tarkoitus tehdä tasaista muusia.
Mausta suolalla ja pippurilla, sekä limen mehulla ja kuorella, korianterilla. Kostuta oliiviöljyllä. Tarjoa heti.
korianteriperunat

Viinisuosituksena marjainen uusi-seelantilainen pinot noir, Matua Marlborough Pinot Noir 2012, 13,99 e/ 0,75 L. Muista viilentää viiniä ennen tarjoilua😉

matua