Avainsanat

, , , , ,

Pikaruokaa eli pastaa syödään meillä usein, kun aika menee muuhun hommailuun kuin hellan ääressä heilumiseen. Tällä kertaa peruspasta syntyi tuore-chorizosta, sipulista, chilistä ja tomaattimurskasta. Ja tietty pastasta🙂
Koska tämän piti olla ihan vain perus-pikapasta, en satsannut valokuvaamiseen, kun en mielestäni kokannut blogatakseni… olis kyllä pitänyt. Oli nimittäin ihan superia, ja kaikki siinä ajassa kuin pasta kiehui. Ehdinpä istahtaa hetkeksi vilkaisemaan uusinta Glorian Ruoka & Viini- lehteä.

20131121-212306.jpg

Kaupasta tarttui tänään mukaan friteerauskeitin… pidempään olen jo sellaista miettinyt, katsotaan nyt, onko sille käyttöä. Huomenna tehdään tietysti 2 kertaan paistettuja ”belgialaisia ranskalaisia”😉

Chorizo-tomaattipappardelle 4-5:lle

n. 300 g tuore-chorizoa (muutkin hyvät tuoremakkarat käy, esim. salsiccia)
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 punainen chili pieneksi silputtuna
(loraus punaviiniä tai valkoviiniä)
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
3-4 rkl hienonnettua ruohosipulia

n.400g pappardelle- pastaa (tai spagettia tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään)

tarjoiluun vastaraastettua parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
Viipaloi chorizo, ja kuullottele paistinpannulla. Lisää muutaman minuutin kuluttua joukkoon punasipuli ja chili. Kuullota vielä minuutti pari, ja lorauta sitten joukkoon hiukan viiniä. Anna kiehua nopeasti kasaan ja lisää sitten joukkoon tomaattimurska. Anna porista miedolla lämmöllä samalla kuin pasta kypsyy.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan al denteksi, valuta LÄHES kuivaksi, jätä pastan keitinvettä n.0,5 dl kattilan pohjalle.

Mausta pastakastike suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla. Sekoita pastakastike keitetyn pastan joukkoon, sekoita hyvin. Tarkista suola.

Tarjoa parmesaanin kanssa välittömästi.