Avainsanat

, , , ,

Äkkiä joukolla metsään hakemaan suppiksia, jos et vielä ole ehtinyt. Hirvikärpäsetkin ovat tainneet vaipua talvihorrokseen yöpakkasten myötä. Jos et metsään ehdi, niin toreilta tai kaupasta löytyy! Tämä pataruoka on myös Jarskin syksyisiä lempiruokia, vaikka muuten karttaakin sieniä sisältäviä ruokia hyvin tarkkaan. Alun alkaen olen poiminut ohjeen joskus vuosia sitten Pirkasta. Ohje on omassa keittiössä ehkä hiukan muokkaantunut vuosien varrella.

possupata

Possu-suppilovahveropata

800 g possun ulkofilettä
vehnäjauhoja
1 pkt (luomu)pekonia tai n 150 g palvikylkeä
reilu 0,5 l siivottuja suppiksia
2 porkkanaa
4 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
reilu 5 dl lihalientä
2 rkl Dijon– sinappia
6 maustepippuria
suolaa

Kuutioi liha noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi. Pyörittele lihat jauhoissa. Suikaloi pekoni tai palvikylki.
Ruskista pekonit paistinpannulla, siirrä uunin kestävään pataan. Ruskista possukuutiot pekonirasvassa parissa kolmessa erässä, tarvittaessa lisää ruokaöljyä tai voita. Siirrä lihat pataan. Huuhtele kuuma paistinpannu tilkalla vettä, ja kaada myös neste pataan
Paista puhdistetut ja karkeasti paloitellut sienet pannulla kunnes enin neste haihtuu. Siirrä  pataan.
Kuori ja lohko sipulit sekä porkkanat, lisää pataan. Kaada pataan nestettä (lihalientä) kunnes lihat peittyvät juuri ja juuri. Lisää joukkoon sinappi ja pippurit. Kypsennä 170 asteisessa uunissa kannen alla noin 1,5 tuntia.
Tarkista suola.

Tarjoa perunamuusin kanssa.