Avainsanat

, , , ,

Ylikypsän karitsan lavan seuraksi halusin syksyistä makua, ja koko viikon mielessä pyöri tattikastike, tattikastike… Mutta ei sellainen kermainen versio, vaan ihanan tumma, sielukas versio. Enkä turhaan himoinnut, oli nimittäin sellaista herkkua, että…!
Sopinee hyvin myös muun herkullisen lihan seuraksi, mutta karitsan kanssa oli kieltämättä melko lyömätön pari. Ja pelkästään rapeiden uuniperunoiden (tai uunijuuresten) seuranakin toimii kasvisruokana.

tattikastike

Tumma herkkutattikastike 

200 g tuoreita herkkutattikuutioita (tai pakastettuja)
2 rkl voita
1 salottisipuli
puolikas valkosipulinkynsi
0,5 dl kuivaa sherryä
2 dl demi glacea
1 rkl ruohosipulia
1 tl tuoretta timjamia
(suolaa)
mustapippuria myllystä

Paista herkkutattikuutiot 1,5 rkl voissa kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli, jatka vielä kuullottelua. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää sherry ja anna haihtua koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon demi glace- kastikepohja, keitä vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Lisää joukkoon pieni nokare voita tuomaan kiiltoa kastikkeeseen. Lisää hienonnetut tuoreyrtit vasta juuri ennen tarjoilua.