Avainsanat

, , , , , ,

Vielä saa hyvin kaupoista tai torilta tuoreita herneitä, ja ne sopivat älyttömän hyvin tähän muuten miehekkääseen pastaruokaa. Chili antaa kivaa kipakkaa meininkiä, ja makeat herneet pyöristävät suolaista pekonia. Resepti on muokattu Safkaa– keittokirjasta.

pekonipasta

Chili-pekonipasta 4:lle

n.150 g (luomu)pekonia tai savukylkeä
3 rkl oliiviöljyä
1 chili (poista siemenet) viipaloituna
2 valkosipulinkynttä veitsellä hienonnettuna
1/2 sipuli hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia oksina (kuivatutkin käy, jos ei muuta saatavilla)
1 dl (tuoreita) herneitä
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400-500g tagliatellea
vastaraastettua parmesaania

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan pastan keittoa varten. Viipaloi pekoni tai savukylki ja paista kuumalla paistinpannulla rapeaksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Keitä pasta ohjeen mukaan.
Lisää pannulle tarvittaessa oliiviöljyä,  ja freesaa chiliviipaleita sekä kuutioitu sipulia ja hienonnettua valkosipulia kolmisen minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini sekä yrtit ja herneet. Anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Nappaa yrttioksat pois pannulta.
Lisää kerma ja kiehauta. Lisää rapeat pekonit ja mausta suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku, tässä vaiheessa se saa olla tiivis, tulinen ja melko suolainen.

Lisää kastike keitetyn pastan joukkoon. Raasta joukkoon reilusti parmesaania.
Tarjoa heti.