Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Hyvää ruokaa ja annoskateutta- blogi päräytti komeasti rikki 30000 näyttökertaa, joten sitä juhlistettiin viime perjantaina asiaankuuluvalla tavalla: ranskalaisia herkkuja grillistä ja Bollingeria lasissa🙂

samppanja

bollinger

bollinger2

Bollinger Special Cuvée on ehdoton suosikkini vakiosamppanjoista, ja huomasin pari viikkoa sitten Bollingerin sivuilla pääruokareseptin, joka on suunniteltu juurikin tälle herkulle. Bollinger Special Cuvée on luokiteltu gastronomiseksi samppanjaksi, joka soveltuu nautittavaksi läpi aterian, ja siis myös grillatun lihan seurana. Grillasin greippiglaseeratun kananrinnan seuraksi kesäporkkanoita ja kesäkurpitsaa, kesäkurpitsat saivat meikäläiseltä totuttuun tapaan hiukan liian tumman pinnan (kyllä ne silti maistuivat😉 ), mutta grillatut porkkanat veivät kerrassaan kielen mukanaan.
Ja Bollinger toimi hienostuneen greippisen ja makean glasyyrin ja savun maun kanssa todella upeasti. Ehdoton kesän suosikkiyhdistelmä!

greippikana

Greippiglaseeratut maissikananrinnat 4:lle

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna hyvin pieneksi veitsellä
1 tl luomugreipin raastettua kuorta (puolikkaan greipin kuori)
1 greipin mehu puristettuna (n. 1,25 dl)
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
4 maissikananrintaa (luullisia, pakastimesta löytyy ainakin isommista ruokakaupoista)

Sulata maissikananrinnat jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Nosta sulaneet lihat huoneenlämpöön noin 1h ennen grillausta.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suosittelen oikeasti luomusitrusten käyttöä, mikäli reseptiin tarvitaan myös kuorta: se kuori imee itseensä kaikki torjunta-aineet+kiilloteaineet, jotka eivät taatusti paranna makua. Toinen asia vielä on haluaako syödä niitä torjunta-aineita…
Sytytä grilli. Grillaa kananrinnat korkealla medium lämmöllä suoralla grillaustekniikalla ensin noin 8 minuutin ajan nahkapuoli ylöspäin. Valele lihaa greippiglasyyrillä pari kertaa, ja muista sulkea grillin kansi. Käännä lihat, jatka valelua ja grillaa vielä noin 10-12 minuuttia, kunnes lihat ovat kypsiä. Mikäli nahasta nouseva rasva saa hiilet leimahtamaan, voit nostaa lihoja kauemmas. Nosta lihat pois grillistä.
Kiehauta jäljelle jäänyt valeluliuos kattilassa noin 1 minuutin ajan, ja kaada kananrintojen päälle. Tarjoa välittömästi grillattujen porkkanoiden ja kesäkurpitsoiden kanssa.

porkkanat

Grillatut kesäporkkanat

8 pestyä ja tarvittaessa kuorittua kesäporkkanaa (ei kaikkein ohuimpia, muttei paksuimpiakaan)
3 rkl voita
1/2 tl punaviinietikkaa
1/4 tl tai ripaus muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
2 rkl silolehtipersiljaa

Keitä porkkanoita kiehuvassa vedessä puolikypsiksi (n.4-6 min). Valuta porkkanat ja viilennä ne nopeasti kylmällä juoksevalla vedellä. Laita porkkanat pötköttämään pieneen tarjoiluastiaan.
Lämmitä pienessä kastikekasarissa keskenään voi, punaviinietikka ja muskottipähkinä. Kaada puolet seoksesta porkkanoiden päälle, ja mausta vielä puolella annoksessa mainittua suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin.
Grillaa porkkanoita suoralla kuumalla lämmöllä muutaman minuutin, aina välillä käännellen. Laita porkkanat takaisin tarjoiluastiaan, kaada päälle loppu voi-etikkaseos ja mausta lopulla suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla persiljalla. Sekoita ja tarjoa välittömästi.