Minttuinen vanilja-Mojito- juustokakku makeannälkään

Toivepostaus 🙂
Viime kesänä istutettu voimakas piparminttu rehottaa pienessä keittiöpuutarhassani siihen malliin, että sille on keksittävä ahkerasti käyttöä. Juhannuksen jälkkäriksi valmistin vaniljaisen Mojito-juustokakun, joka oli suuri menestys. Kakku on todella makea, mutta minttu ja lime tuovat siihen sopivaa raikkautta. Nimestä huolimatta kakkuun ei tule alkoholia, joten sitä voi hyvin tarjoilla myös perheen pienimmille.
Reseptin löysin Keksihyllystä.

limekakku1
limekakku2

Vaniljainen Mojito- juustokakku

Minttusiirappi:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 oksaa tuoretta piparminttua tai minttua

Pohja:
175 g LU Domino Minttu-keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
3-4 liivatelehteä
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori

Koristeluun:
reilusti tuoretta minttua

Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman. Poista mintun oksat.

Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.

Tarjoa tuoreiden mansikoiden kanssa.

Kokin huomioita:
Epähuomiossa minulta jäi pois 1 liivatelehti, ja juustokakku oli hieman pehmeää n.6 tunnin jääkaapissa olon jälkeen, joten mielestäni ei 3 liivatelehteä välttämättä riitä hyydyttämiseen… Kakku kyllä pysyi kasassa, mutta oli turhan pehmeää. Toki tarjoiluaikaan oli vielä melko lämmintä ulkona 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.