Pizzankin päälle sopii parsa. Ja koska parsan kumppanina kananmuna on yliveto, sitä voi myös laittaa pizzaankin 🙂
Pizzapohjan ohjeen löydät täältä!
Parsapizza
3 parsaa/pizza
punasipulia leikattuna hyvin ohuiksi siivuiksi
ilmakuivattua kinkkua tai esim. Ventricina– salamia
itsetehtyä tuoretomaatti-kastiketta (lue alla)
tuoremozzarellaa (puolikas pallo(125g pallo)/pizza)
luomukananmunia
tuoretta rucolaa valmiin pizzan päälle
Lämmitä uuni vähintään +250C asteeseen. Jos omistat pizzakiven, laita se uuniin lämpiämään. Jos ei kotoa löydy pizzakiveä, laita leivinpelti uuniin kuumentumaan. Napsauta parsojen puumaiset tyvet poikki. Jos parsojen varret ovat kovin paksuja, kannattaa ne myös kuoria. Kiehauta parsat nopeasti (2-3 min) kiehuvassa vedessä. Halkaise parsat pitkittäin.
Täytä tomaattikastikkeella maustetun pizzapohjan päälle punasipulia, ilmakuivattua kinkkua ja parsaa. Revi tuoremozzarella pieniksi täytteiden päälle. Riko keskelle vielä lopuksi kananmuna ja lorauta päälle hitusen oliiviöljyä.
Paista kuuman pizzakiven tai leivinpellin päällä noin 8-10 minuuttia.
Mausta valmis pizza tuorerucolalla ja kananmunan päälle ropsauttaisin vielä hyvää sormisuolaa. Kananmunan keltuainen saa jäädä valuvaksi 🙂
Tuoretomaatti-kastike (4 pizzaan)
1 tlk hyvää (esim. Mutti) tomaattimurskaa
tuoreita yrttejä kourallinen silputtuna pieneksi
(esim. basilikaa, timjamia ja ruohosipulia)
vastarouhittua mustapippuria
hyvää sormisuolaa
loraus balsamiviinietikkaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Varsinkin tällä kertaa ruohosipuli toi mukavan raikkaan säväyksen kastikkeeseen.