Avainsanat

, , ,

Paras ja täydellinen vetoavat aina minuun. Työpaikalla löysin helmikuun Trendi-lehdestä ohjeen nimeltä Täydelliset Suklaa-Browniet. Pitihän ne testata erinomaisiksi. Täydellisestä en ole varma, mutta sairaanhyviä nämä ainakin olivat, ja vielä parempia seuraavana päivänä jääkaapista otettuna.

brownie1brownie4

brownie3

Browniet

200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
3 luomukananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g saksanpähkinöitä

Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Rouhi 1/3 suklaasta veitsellä. Rouhi myös saksanpähkinät.
Sulata loput suklaasta vesihauteessa, ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa lopuksi viisi minuuttia kovalla teholla.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita muna-sokeri-voi-seokseen sulatettu suklaa ja suklaarouhe. Siivilöi joukkoon kuivat aineet lastalla nostelemalla. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, älä enempää.
Kääntele lopuksi joukkoon saksanpähkinärouhe.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen paistovuokaan (n. 30 cm x 20 cm) ja paista 175 asteessa noin 30-45 minuuttia, Tarkista kypsyys hammastikulla muutamaan kertaan. Varo paistamasta brownieita liian kuiviksi.
Juuri uunista tulleina browniet ovat löysiä, jäähdyttyään kiinteämpiä. Mun browniet tais hiukan liikaa kuivahtaa….
Usein ne ovat parhaimmillaan vietettyään yön jääkaapissa. Tarjoa vaikka vaniljajätskin kanssa.