Avainsanat

, , , , , , ,

Tämä vappu taitaa olla ehtoopuolella, mutta kesällä tämäntyyppinen perunasalaatti maistuu tehtynä vaikka varhaisperunoista, eikö vain?

Pakastimesta löytyi salaatin kylkeen vielä herkkupalaksi muutama kampasimpukka. Eilisen samppanjan jämät lasiin ja vappulounas oli valmis🙂 Vielä kun naapuri kiikutti sopivasti vastapaistetut munkkirinkilät kiitokseksi kardemumman lainauksesta, oli todellakin upea lounas tarjolla!

lohisalaatti

Kylmäsavulohi-perunasalaatti

n. 700 g kiinteää perunaa (esim. Nicola)
250 g kylmäsavulohta
100 g juuriselleriä
1-2 kirpeähköä luomuomenaa
1 sitruunan tai limen mehu
0,5 dl kapriksia
muutama kevätsipulin varsi

Kastike:
0,7 dl oliiviöljyä
3 rkl vaaleaa balsamicoa
2 tl Dijon-sinappia
2 tl hunajaa
1 pieni valkosipulinkynsi pienen pieneksi silputtuna
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Keitä perunat kuorineen. Kuori, anna jäähtyä ja paloittele kuutioiksi.
Kuori ja paloittele juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Keitä suolatussa vedessä pari minuuttia, sopivan napakoiksi, valuta ja anna jäähtyä.
Pese omena ja paloittele kuutioiksi. Purista sitruunan tai limen mehu omenakuutioiden päälle.
Paloittele lohi kapeiksi suikaleiksi. Valuta kaprikset. Silppua kevätsipulin varsi.
Sekoita salaattiainekset keskenään isossa kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin vaikka pienessä maitopullossa voimakkaasti ravistaen.
Sekoita kastike salaatin joukkoon ja nauti hyvässä seurassa🙂

vappu