Avainsanat

, , , , , , ,

Pääsin käymään vihdoin viimein Farangissa muutama viikko sitten. Kiitos, Anni🙂

Kaikkien hehkuttama makea possu oli järjettömän hyvää, mutta minun makuhermoni tainnutti erittäin herkullinen pehmeäkuorinen taskurapu. Oijoi.
Farangin keittokirja on kirjastossani ollut jo jonkin aikaa, ja juurikin tuo makea possu olisi tarkoitus ensimmäisenä valmistaa kirjasta. Melko vaativa raaka-ainelista kuitenkin vaatii reissua hyvin varustettuun etniseen kauppaan, joten tällä kertaa kokeiltiin tällaista kiireisen ja nälkäisen naisen versiota makeasta seesamipossusta. Alkuperäinen ohje on repäisty Anna– lehdestä.

Toimii!

makeapossu

Makea seesamipossu 4:lle

600-700 g possun kassleria
2 rkl seesamiöljyä
1 silputtu sipuli
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl thaichilikastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl soijaa
(mustapippuria, suolaa)
kevätsipulia hienonnettuna
tuoretta korianteria

Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi. Silppua sipulit, hienonna chilit.
Laita kaikki ainekset kuumaan wokkiin tai suureen paistokasariin ja kuumenna hyvällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes neste on lähes haihtunut, liha mureaa ja sokeri paahtunut/karamellisoitunut tummaksi paksuksi sotkuksi🙂 Aikaa menee runsas puoli tuntia.
Aloitin aluksi melko kovalla lämmöllä ja madalsin lämpöä kypsennyksen edetessä.
Ripottele pinnalle tuoretta kevätsipulia ja korianteria.
Tarjoa possu jasmiiniriisin kera.

Juomasuosituksena Nokian Panimon uutuus, Keisari 66 American Pale Ale 4,2 %, ruokakaupasta😉