Avainsanat

, , , , , ,

Usein perjantaina, ennen varsinaista ruokaa illalla, on hyvä hoitaa huutavin nälkä italialais-tyylisillä pikkupurtavilla. Avokado-vuohenjuustotahna paahdetun maalaisleivän päällä on SUPERhyvää ja aivan superia vielä seuraavana päivänä aamiaisellakin leivän päällä, vaikka munakokkelin seurana. Tämä on paitsi herkullista, myös erittäin nopea valmistaa.
Toinen kielen mennessään vievä pikkuherkku on broilerinmaksacrostinit, mutta sen valmistaminen ei aivan perjantairuokaa odotellessa tapahdu. Sen voisin myös jossain vaiheessa blogata.

Avokado-vuohenjuustotahnan resepti on napattu suositusta Alexander & Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa – Parempaa arkiruokaa. 

avokadotahna

Avokado-vuohenjuustotahna

1 iso kypsä avokado
100g pehmeää tuorevuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 rkl limenmehua
hyvää sormisuolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Murskaa avokado mössöksi vaikka haarukalla. Ei haittaa vaikka joukossa olisi hiukan sattumia. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ja muut ainekset joukkoon. Tarkista vielä maku.
Tarjoa tuoreen maalaisleivän kera.

Kokin mietteitä:

Ihmettelin tässä, kun sutina blogissani oli kasvanut, varsinkin Pastanjauhantaa– blogin suunnalta. Ensimmäinen blogihaasteeni!

Kiitosta vaan, siihen pitää tässä pääsiäispyhinä paneutua. Mukavaa huomata, että omista blogisuosikeista joku eksyy tänne noviisinkin sivuille🙂