Ruokakuvausta…leivoksia ja muita herkkuja!

suklaapallo

Olen harrastanut valokuvausta melko hartaasti usean vuoden ajan. Pääsääntöisesti ryömin ulkona kuvaamassa luontoa ja eläimiä. Mutta ainahan toki ruokakuvia on tullut otettua, ihan vain huviksi ja omaksi iloksi. Blogin alkuvaiheissa laiskotti, ja otin suurimmat osat ruokakuvista iPhonella, mutta lopulta valokuvaajan mieli otti vallan (onneksi). Ruokakuvaus on ainakin kotioloissa haastavaa, valo (tai oikeastaan sen puute) on yleensä mitä hankalin ja valmiin annoksen lautaselle saatuaan on yleensä kova nälkä, eikä kuvaukseen halua tuhrata liiemmälti aikaa. Mitä enemmän ruokaa kuvaa, sitä enemmän siitä haasteita tuntuu löytyvän.

macarones kakku

Yritän kuitenkin nyt kehittyä myös ruokakuvauksessa. Luovan valokuvauskurssimme tämänkertaisen työpajan aiheena oli eilen ruokakuvaus, tai oikeastaan leivosten ja kakkujen kuvaus studio-olosuhteissa. Leivosten kuvaaminen on helpompaa kenties kuin lämpimien ruokien (ainakin jos ne on tarkoitus vielä jälkeenpäin syödä), koska kuvauskohdetta voi rauhassa käännellä ja väännellä ja kokeilla erilaisilla taustoilla tai alustoilla.

leivokset3

prinsessakakku

Leivokset kuvaussessioomme oli sponsoroinut helsinkiläinen Konditoria pH7. Kuvauspäivän päätteeksi pääsimme vielä herkuttelemaan näillä ihanilla kakuilla ja leivoksillatikkarit

2 thoughts on “Ruokakuvausta…leivoksia ja muita herkkuja!

    • Kiitos 🙂
      Olen jo vuosia kahlannut läpi Vantaan aikuisopiston valokuvauskursseja, aloittaen Luontokuvauskurssista ja edennyt nyt Luovalle. Muuallakin on tullut käytyä erilaisia kursseja eri aiheista. Tämänkertainen työpaja sattumalta natsasi hyvin mun blogi-harrastukseen.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.