Avainsanat

, , , , , ,

Männä viikolla jäi viikonlopun ruuista yli mahtavan kirpakkaa pikkelöityä punasipuli-kirsikkatomaattisalaattia. Jääkaappia ja pakastinta kaivellessa keksin tehdä silloin edellämainitun ympärille avoburgerit karitsanjauhelihapihveistä, tsatsikista ja rucolasta. Kaupasta nappasin rapsakkaa ciabattaa ja Partaäijän-tsatsikia. Tulipa tsekattua tuonkin sisälmykset, enpä olis arvannut että siihen on upotettu tuorejuustoa ja kaikkea muuta mielenkiintoista. No, aika ja kärsivällisyys ei tällä kertaa riittänyt tsatsikin väsäämiseen itse. Seuraavalla kerralla sitten🙂

avoburgerit

Karitsapihvit jauhelihasta

400 g karitsan jauhelihaa
1 pienehkö keltasipuli
1 luomukananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä/kermaa
pari valkosipulinkynttä
kuivattua chilirouhetta
oliiviöljyä
ja hiukan voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia n 1 tl
tai jos tuoreita yrttejä (esim timjami, persilja jne) löytyy, niitä kourallinen

Silppua sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä (älä ruskista), lisää joukkoon loppuvaiheessa valkosipuli (veitsellä pieneksi hienonnettu). Anna jäähtyä.
Lisää korppujauhojen joukkoon mausteet ja vesi sekä kananmuna. Anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää korppujauhomössön joukkoon kuullotettu sipuli ja jauheliha. Vedä kertakäyttöhanskat käteen ja sekoita taikina sekaisin sormilla möyhien.
Muotoile massasta sopivan kokoisia jauhelihapihvejä, paista ne kypsiksi paistinpannulla keskilämmöllä oliiviöljyn ja voin sekoituksessa.

Lisäksi tarvitset:
tuoretta ciabattaa tai muuta hyvää tuoretta leipää
tuoretta rucolaa
tsatsikia
pikkelöityä punasipuli-kirsikkatomaattisalaattia

Kokoa avoburgerit:

Leikkaa ciabatta sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Laita viipaleen päälle rucolaa ja reilu ruokalusikallinen tsatsikia. Nosta päälle karitsapihvi. Mausta vielä punasipuli-tomaattisalaatilla.

Ei kun ääntä kohdin😉

avoburgerit2