Avoburgerit karitsanjauhelihasta

Männä viikolla jäi viikonlopun ruuista yli mahtavan kirpakkaa pikkelöityä punasipuli-kirsikkatomaattisalaattia. Jääkaappia ja pakastinta kaivellessa keksin tehdä silloin edellämainitun ympärille avoburgerit karitsanjauhelihapihveistä, tsatsikista ja rucolasta. Kaupasta nappasin rapsakkaa ciabattaa ja Partaäijän-tsatsikia. Tulipa tsekattua tuonkin sisälmykset, enpä olis arvannut että siihen on upotettu tuorejuustoa ja kaikkea muuta mielenkiintoista. No, aika ja kärsivällisyys ei tällä kertaa riittänyt tsatsikin väsäämiseen itse. Seuraavalla kerralla sitten 🙂

avoburgerit

Karitsapihvit jauhelihasta

400 g karitsan jauhelihaa
1 pienehkö keltasipuli
1 luomukananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä/kermaa
pari valkosipulinkynttä
kuivattua chilirouhetta
oliiviöljyä
ja hiukan voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia n 1 tl
tai jos tuoreita yrttejä (esim timjami, persilja jne) löytyy, niitä kourallinen

Silppua sipuli hienoksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä (älä ruskista), lisää joukkoon loppuvaiheessa valkosipuli (veitsellä pieneksi hienonnettu). Anna jäähtyä.
Lisää korppujauhojen joukkoon mausteet ja vesi sekä kananmuna. Anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää korppujauhomössön joukkoon kuullotettu sipuli ja jauheliha. Vedä kertakäyttöhanskat käteen ja sekoita taikina sekaisin sormilla möyhien.
Muotoile massasta sopivan kokoisia jauhelihapihvejä, paista ne kypsiksi paistinpannulla keskilämmöllä oliiviöljyn ja voin sekoituksessa.

Lisäksi tarvitset:
tuoretta ciabattaa tai muuta hyvää tuoretta leipää
tuoretta rucolaa
tsatsikia
pikkelöityä punasipuli-kirsikkatomaattisalaattia

Kokoa avoburgerit:

Leikkaa ciabatta sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Laita viipaleen päälle rucolaa ja reilu ruokalusikallinen tsatsikia. Nosta päälle karitsapihvi. Mausta vielä punasipuli-tomaattisalaatilla.

Ei kun ääntä kohdin 😉

avoburgerit2

4 thoughts on “Avoburgerit karitsanjauhelihasta

  1. Ihanan kuuloisia ruokia taas!
    Nuo kaupan valmiit tsatsikit ovat kyllä suuri pettymys. Toki joskus niihin itsekin lankeaa.
    Tässä joutunee kohta tekemään lomamatkan Kreikkaan, koska sieltä saa valmista tsatsiki-mausteseosta, josta saa ihan parhaan tsatsikin. Tuo mausteseos sisältää niinkin eksoottisia ainesosia kuin valkosipulia, tilliä ja merisuolaa 😮

    Tykkää

    1. Jep, usein viikolla ei kärsivällisyys riitä aina kaiken väsäämiseen alusta alkaen. Parempaa saa aina kyllä kun hiukan näkee vaivaa.
      Toisaalta on ihan terveellistä lukea niitä sisälmysluetteloita (eikä pelkästään hevosen lihan “pelossa”), usein saattaa yllättyä/järkyttyä melkoisesti…

      Tykkää

  2. Löysin vasta nyt blogisi. Onpas sinulla houkuttelevia reseptejä täällä. Tuli vesi kielelle näistä burgereista.

    Pakko olla samaa mieltä partaäijän tsatsikista, itse tehty on niin paljon parempaa ja raikkaampaa. Mutta aina ei ehdi eikä jaksa ja silloin mennään sillä mitä on.

    Tykkää

    1. Tänks, kiva kun vierailit. Olen tätä blogia pitänyt vasta hiukan aikaa, se auttaa ainakin siinä, että muistaa mitä teki milloinkin ruuaksi. Ja kun bloggaa vaan ne “onnistuneet” sapuskat, niin on itsellekin hyva reseptiarkisto kasassa 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.