Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Kananmuna ja pekoni ne yhteen soppii, muutenkin kuin vain aamupalalla…🙂
Glorian Ruoka & Viini-lehdessä edellämainitut oli yhdistetty vielä pinaattiin. Kuulosti loistavalle. Ja niin muuten oli😉

uppomunapasta2

Pinaatti-pekonispagetti uppomunalla 2:lle

200-250 g spagettia
2 luomukananmunaa
80 g luomupekonia tai pancettaa (suosittelen ehdottomasti pancettaa, jos sitä löytyy kaupan leikkeletiskistä)
2 rkl voita
0,5 dl dl vastaraastettua parmesaania
hyvää sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Laita pastavesi kiehumaan. Paloittele pekoni (pancetta) ja huuhdo pinaatti, kuivaa vaikka salaattilingossa.
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee uppomunat pastan kiehuessa: keitä isohkossa kattilassa reilusti vettä (n 3 l), alenna kiehumispisteen saavuttamisen jälkeen lämpöä keskilämmölle niin, etteä vesi porisee hiljaa. Lisää 1 rkl etikkaa veteen. Riko kananmuna kahvikuppiin, laita kattilan vesi pyörimään sekoittamalla kauhalla. Kaada munat yksitellen pyörivään keitinveteen ja keitä 3,5 – 4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla varovasti talouspaperin päälle valumaan. Uppomunan tulee jäädä sopivan valuvaksi (raa’aksi) keskeltä.
Paista pekonipalat paistinpannulla muutaman minuutin ajan keskilämmöllä. Lisää joukkoon voi sekä pinaatti, kääntele puuhaarukoilla kunnes seos lämpiää.
Valuta pasta ja jätä keitinlientä talteen hiukan (puoli desiä?). Yhdistä pasta ja pekonipinaatti-seos, lorauta joukkoon pastan keitinliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele lautasille pasta, ripottele päälle parmesaania. Nosta päälle uppomuna, ja ripsauta munan päälle vielä hippusen verran hyvää sormisuolaa.

uppomunapasta

Juomasuosituksena jälleen olut, koska annoksen kananmuna asettaa jonkin verran haasteita hyvän viinin löytämiseksi. Samppanja varmasti toimisi tässäkin…😉
Saksalainen, hieman suutuntumaltaan paksun tuntuinen kullankeltainen vehnäolut, Weihenstephaner Hefeweissbier, 5,4 %, 3,48 e / 0,5 l soi komeasti annoksen seurana.