Avainsanat

, , , , ,

Kalaa oli tarkoitus ostaa tälle päivälle, mutta kaupan kalatiskissä ei huudellut mikään muu houkuttelevasti kuin made, ja sitä kun en ole aiemmin laittanut, niin haluan ensin valmistautua. Ei siis kalaa tänään, mutta jotain sinne päin. Repäisin joskus Kotivinkistä Chowder-keiton ohjeen talteen, eikä sitä ole tullut testattua. Sitä siis, hiukan tuunattuna!

chowder

Chowder on amerikkalainen paksuhko kermainen keitto, johon tulee perinteisesti kalaa tai äyriäisiä, perunoita ja vielä twistiksi pekonia tai savukylkeä. Tämä on tällainen nopea mutta maukas suomalainen arkiversio chowder-keitosta, ehkä vielä joskus sitten testataan sitä oikeaa Clam chowderia…

Katkarapu-savukylki- chowder 4:lle

150g savukylkeä tai pekonia
150g katkarapuja
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
3 lehtisellerin vartta
1 pieni purjo
1/2 tl savupaprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
4 perunaa
1 l kalalientä
2 laakerinlehteä
vastarouhittua mustapippuria
2 dl kuohukermaa

Suikaloi palvikylki. Silppua sipuli, pilko porkkana ja lehtiselleri. Suikaloi purjo ja kuutioi kuorittu peruna ehkä noin 1,5cm kuutioiksi. Murskaa valkosipuli veitsen lappeella ja silppua.
Ruskista keskilämmöllä tilkassa oliiviöljyä palvikylki. Nosta ruskistetut suikaleet sivuun lautaselle, lisää kattilaan vielä loraus oliiviöljyä ja kuullottele rasvassa pilkotut vihannekset ja juurekset sekä savupaprika rauhassa. Lisää loppuvaiheessa vielä valkosipuli, ja kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää joukkoon kalaliemi ja laakerinlehti. Poristele n.20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää keiton joukkoon kerma, katkaravut sekä savukylki. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.

Tarjoa heti, tumman leivän kera.