Tuoreet ankankoivet huutelivat Jumbon Herkussa, niitähän piti sitten ostoskärryyn heitellä. Google oli ystäväni, kun etsin potentiaalisia reseptejä. Niitähän löytyi, ja päädyin testaamaan niitä kaksinkertaisesti. Yleensä uuniruoat teen sillä mentaliteetilla, että seuraavanakin päivänä syödään samaa, mutta nyt oli niin monta herkkureseptiä, että ajattelin molempina päivinä testata eri ankkareseptejä. Tämä on sekoitus Nigellan reseptistä ja eräästä toisesta.
Suurin osa ankkaresepteistä on kallellaan Ranskaan, toki useissa on hiukan twistiä Kiinaankin.
Ankankoivet ja lohkoperunat appelsiini-sinappimarinadilla 2:lle
2 ankankoipea
5-6 Rosamunda-perunaa (mieluummin useampi kuin itse ajattelit syödä, koska perunat ovat vain niin käsittämättömän hyviä muhittuaan ankanrasvassa ja sinappimarinadissa 😉 )
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 veitsellä murskattua ja hienonnettua valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
Appelsiini-sinappimarinadi
n. 1 dl hyvää appelsiinimehua (aina parempi, jos itse puristat)
2 ruokalusikallista hunajaa
2 ruokalusikallista karkeaa ”vanhan ajan” Dijon-sinappia
loraus Worchester-kastiketta
3 veitsellä murskattua ja erittäin hienoksi hienonnettua valkosipulin kynttä
Lämmitä uuni +200 C. Laita huoneenlämpöiset ankankoivet nahka alaspäin kylmälle paistinpannulle. Nosta lämpöä, kunnes nahanrasva alkaa sulaa ja ruskistua. Älä huudata levyä aivan täysillä. Ruskista koipia nahka puolelta noin 10 minuuttia, rouhaise lihapuolelle suolaa ja pippuria, ja käännä pannulla pariksi minuutiksi. Kun koivet ruskistuvat, pese ja lohko perunat kuorineen. Laita perunalohkot uunipannulle kumpaankin päätyreunaan, mausta suolalla ja pippurilla, Silppua päälle tuoretta timjamia. Nosta keskelle ankankoivet, ja valuta pannulle jäänyt ankanrasva perunoiden päälle.
Kääntele perunoita noin tunnin kuluttua.
Valmista appelsiinimarinadi sekoittamalla huoneenlämpöiset ainekset keskenään. Jos hunaja tuntuu liian paksulta voit käyttää sekoitusta nopeasti mikrossa tai liedellä kattilassa.
Valele ankkoja marinadilla, ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Tarjoa hyvän leivän kera.