Avainsanat

, , , , , ,

Alkusyksystä talletin iPhonen Recipicsiin Annasta lukemani hyvältä kuulostavan kantarellipastaohjeen. Tänään tuli aika kokeilla ohjetta, kun talouden sieniä karttava yksilö on jääkiekkopelissä eikä ruokapöydän ääressä. Eikun hiukan ohjetta tuunaamaan, ja vallan maukas versio siitä tulikin.


Tuo iPhonen appsi on kyllä todella hankkimisen arvoinen, talletan sinne eteen tulevia hyvältä kuulostavia reseptejä esim. kampaajalla lehtiä selatessani. Sitten kun kaupassa tuleekin tenkkapoo, että mitäs tänään syödään, voi reseptejä selatessa saada hyviäkin ahaa-elämyksiä kaupan käytävillä. Kätevää katsoa suoraan reseptistä mitä ostoskärryyn kannattaa ladata. Merkitsen itselleni sydämellä muistiin ne reseptit, joita olen jo kokeillut. Olen tallentanut ohjelmaan useita lempireseptejä, joiden nyt tiedän kulkevan mukana koko ajan.

Pancetta on italialaista rullalle käärittyä possunkylkeä, joka on ilmakuivattu, joskus vielä savustettukin. Ei ollenkaan sama asia kuin pekoni. Jos et löydä kaupasta (irtoleikkeletiskistä), voit tilalla käyttää muuta ilmakuivattua kinkkua. Parmankinkussa ei ole kuitenkaan yhtä paljon rasvaa kuin tässä ja se on rakenteeltaan paljon kuivempaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantarelli-pancettapasta

300-400g tagliatellea
pussillinen kantarelleja pakkasesta (litran verran tuoreita)
8 ohutta viipaletta pancettaa
oliiviöljyä
voita
1 pienehkö sipuli
4 aurinkokuivattua tomaattia
pari valkosipulin kynttä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
reilu desi vastaraastettua parmesaania
kourallinen silputtua lehtipersiljaa

Sulata kantarellit. Laita pastavesi kiehumaan. Käytä paloitellut kantarellit nopeasti pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa, ryöppää näin nopeasti nesteylimäärä pois. Nosta sienet lautaselle sivuun. Laita pasta kiehumaan.
Revi pancetta sormin paistinpannuun, ja ruskista nopeasti rapsakaksi. Nosta pancetat sivuun, ja lisää pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja kantarellit. Kuullottele pannulla. Hetken sekoiteltuasi voit lisätä joukkoon pieneksi paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja veitsellä hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurilla ja VAROVASTI suolalla. Jätä seos paistinpannulle odottamaan pastan kypsymistä.
Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi, ota keitinvettä vajaa desi talteen, ja valuta pasta lävikössä.
Lisää kantarelli-pancettaseos ja keitinvesi pastan joukkoon ja sekoita mukaan parmesaaniraaste ja silputtu lehtipersilja. Tarkista suola.

Tarjoile heti, rakkaudella.