Chorizo-papukeitto lokakuun iltoja lämmittämään

Miedosti tulinen chorizo-papukeitto on Jarnon suosikki. Yleensä teen kaksinkertaisen annoksen, koska keitto tuntuu hupenevan nopeasti, eikä sitä muuten jää evääksi töihin seuraavaksi päiväksi. Keitto valmistuu nopeasti ja tulisuusastetta voi säädellä chilin määrällä. Toki tulisempi chorizo saa keiton maistumaan enemmän.

Chorizo-papukeitto 4:lle

150g tuore-chorizomakkaraa (esim. Saarioinen)
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (murskaa veitsen lappeella ja hienonna pieneksi)
1-2 kuivattua chiliä, maun ja chilin voimakkuuden mukaan
1 tlk papuja (suolavedessä)
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
4 dl vettä tai kasvislientä
(kasvisliemi vaikka Fond Du Chef annosliemestä)
1-2 rkl balsamicoa
tuoretta silputtua lehtipersiljaa tai basilikaa
suolaa, vastajauhettua mustapippuria

Leikkaa makkarat pieniksi paloiksi, ja paista pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Jätä sivuun.
Kuullota kattilassa öljytilkassa silputtu sipuli ja valkosipuli läpikuultavaksi. Älä paista. Heitä joukkoon hienonnettu kuiva chili (voit murskata chilin vaikka morttelissa) ja tomaattipyre. Pyörittele minuutin pari, ja kaada sitten joukkoon tomaattimurska ja vesi tai kasvisliemi. Poristele noin 10 minuuttia, lisää joukkoon paistetut chorizot ja valutetut pavut. Anna porista vielä toiset 10 minuuttia. Tarkista suola, mausta pippurilla, balsamicolla ja tuoreella persiljalla tai basilikalla.

Tarjoa hyvän leivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.