Avainsanat

, , , , , ,

Tatit repäisin pakastimesta, edellisen päivän poromakaronilaatikosta jäi kylmäsavupororouhetta ja löytyipä kaapista vielä mustaleimaemmentalia ja tuoretta mozzarellaa, siitä se ajatus taas lähti lentoon. Aineksia vielä tuunasin pekonilla ja punasipulilla. Tämä oli niin syntisen hyvää ja todella tuhtia. Pieni palanen riittää varsin hyvin ateriaksi, jos vielä vaikka jotain salaatin tynkää lykkää viereen.

20120906-173812.jpg

Ei-laihduttajien supersupreme eli tatti-pekoni-poro-tuplajuusto-piirakka:

Täyte:
n.200 g pakastettuja tatteja (kuivattuja kenties vajaa 50g, liota kylmässä vedessä 10min)
hiukan voita tattien paistoon
puolikas paketti pekonia
n. 70 g poron kylmäsavurouhetta (esim. Kylmänen)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
vastarouhittua mustapippuria myllystä
suolaa varovasti
tuoretta timjamia

Piirakkapohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl (50 g) juustoraastetta (esim. mustaleimaemmental)
1/2 dl kermaa
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja (tavallisetkin jauhot toki toimii)
1 tl leivinjauhetta

Juustokuorrutus:
1,5 dl kermaa
3 luomukananmunaa
100 g juustoraastetta
125 g tuoremozzarellaa

Ota piirakkapohjaa varten margariini tai voi pehmenemään huoneenlämpöön. Lämmitä uuni +200C.
Sulata tai liota tatit. Ruskista tatit voissa ihanan kullanruskeiksi, mausta varovasti suolalla ja mustapippurilla. Jätä sivuun.
Kuutioi pekoni ja ruskista se paistinpannulla. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu punasipuli, ja kuullottele pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa kuorittu ja veitsellä pilkottu valkosipuli pekonin ja sipulin joukkoon. Lopuksi voit vielä lisätä pororouheen mukaan, mutta älä enää ruskista. Mausta seos tuoreen timjamin lehdillä ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Tee taikina sekoittamalla ensin pehmeä margariini, juustoraaste ja kerma keskenään. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, ja sekoita kuivat aineet voiseokseen. Sekoita melko nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Levitä piirakkapohjan päälle ensin liha-sipuliseos ja levitä sen päälle tasaisesti paistetut tattiviipaleet.
Revi sormin mozzarella täytteen päälle.
Sekoita kerman joukkoon kevyesti rikkivatkatut kananmunat ja juustoraaste, ja kaada kuorrute täytteen päälle.
Paista uunissa reilu 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Tarjoa hieman jäähtyneenä ja lähde lenkille.

20120906-173855.jpg

20120906-173910.jpg