Avainsanat

, , , , , ,

Nyt lävähti Jamie Oliverin kirja Jamien keittössä (suom. 2005) auki grillauspuolelta. Jamien grillauskirjaa ootellessa, ainakin tämä oli erittäin maukas resepti. Ruotsiksi taitaa olla ilmestynyt aikoja sitten. Jopa Jarno, joka yleensä jättää grillatut kesäkurpitsat omaan rauhaansa, sanoi että tässä ruuassa kesäkurpitsakin ”menee”.🙂
Jamie kutsui näitä broilerikebabeiksi, minusta nämä ovat ihan perusvartaita.

20120826-194903.jpg

Broileri-kesäkurpitsavartaat

500g maustamatonta broilerin rintafileetä
pari ohuehkoa kesäkurpitsaa
5-8 varrastikkua

Yrttimarinadi:

kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta minttua
3 valkosipulinkynttä
6 kevätsipulin vartta
1 punainen chili
1 luomusitruunan mehu ja kuori
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
oliiviöljyä notkistamaan marinadi

Tee marinadi, surauta ainekset korkeassa kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi ruokalusikallinen tai pari oliiviöljyä notkistamaan marinadia.
Paloittele broileri noin 2,5cm:n kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadi broileripaloihin, esim. pakastepussissa. Nosta jääkaappiin tekeytymään vielä noin puoleksi tunniksi (tai pidemmäksi ajaksi).
Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai kuorimaveitsella noin 3-4mm:n paksuisiksi pitkiksi viipaleiksi. Ryöppää viipaleita suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 30sekuntia. Valuta ja anna jäähtyä.

Kokoa kesäkurpitsoista ja marinoiduista broiskun paloista pujottelemalla kuvannäköiset vartaat. Grillaa suoralla lämmöllä jokaiselta puolelta, Jamien mukaan noin 5 minuuttia, mutta kyllä mun vartaat hiilloksella oli varmaan ainakin 10 ellei 15minuuttia. Halutessasi voit varmistua broilerin kypsyydestä leikkaamalla yhtä palaa.

20120826-195228.jpg