Avainsanat

, , , ,

Sienikausi on nyt korkattu: kantarelleja löytyi viikonloppuna ihan mukavasti muutama litra, lisäksi pari litraa suppiksia, pari vaaleaorakasta ja jopa yksi nätti männynherkkutatti. Madonnan konsertin jälkeisen vapaapäivän myöhäinen lounas muodostuikin siis edellä mainituista metsän kultaisista aarteista, kantarelleista. Kesäperunoita nahkoineen päivineen ja kantarellikastiketta, voiko parempaa olla? Aivan spesiaalin tästä kastikkeesta tekee yllätysraaka-aine, viikonlopun herkutteluilta jäänyt vajaa vuohenjuustopurkki.

20120813-175109.jpg

Aivan spesiaali kantarellikastike

vajaa litra perattuja tuoreita kantarelleja
voita
sipulia
kermaa (kuohu-sellaista jos vain omatunto kestää)
pehmeää vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
ruohosipulia

Paloittele peratut sienet kuumalle pinnoitetulle paistinpannulle. Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. Pyörittele sieniä, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Lisää voita (pari ruokalusikallista tai omantunnon mukaan, edelleen) ja silputtu sipuli. Kuullota sieniä ja sipuleita voissa, kunnes sipuli on kullankeltaista (ei ole tarkoitus ruskistaa). Lisää joukkoon kuohukerma, anna kiehahtaa varovasti ja laske lämpöä. Lisää joukkoon nyt ainakin pari kolme ruokalusikallista pehmeää vuohenjuustoa. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kerman joukkoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kastikkeen viimeinen silaus tulee silputusta ruohosipulista.

Aijai. Oli muuten melko spesiaalia. Harmi kun pikkusisko lähti jo kotiinsa.