Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Perjantaipastaksi valikoitui tällä kertaa keitetyistä kesäpotuista, neulapavuista ja sardellilla maustetusta kapriskastikkeesta koottu spagettiannos. Resepti löytyi vuoden vanhasta Glorian Ruoka&Viini-lehdestä, numero 6/2011. Mä en hevillä näitä lehtiä heitä paperinkeräykseen, koska olen huomannut, että vuosienkin jälkeen teen aina yllättäviä reseptilöytöjä.

20120812-133538.jpg

Peruna-papuspagetti (4:lle)

n.500g keitettyjä pienehköjä kesäperunoita (esim. Siikli)
200g vihreitä neulapapuja
400g spagettia tai muuta kuivapastaa

Sardelli-kapriskastike

1-2 valkosipulinkynttä
4 sardellifileetä (kannattaa nähdä vaiva ja etsiä niitä lasipurkkiin öljyyn säilöttyjä sardelleja, sardiini ja anjovis on AIVAN eri asia kuin sardelli) (tai pakon edessä 2 anjovisfileetä)
1 dl basilikanlehtiä
1 dl lehtipersiljaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl pieniä kapriksia
n.1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria myllystä
n. 1dl oliiviöljyä

lisäksi

(3 sardelli- tai anjovisfileetä)
(1 rkl kapriksia)
2 dl parmesania lastuina

Laita pasta vesi kiehumaan. Laita kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, niin että kastike on juoksevaa.
Puolita keitetyt perunat suupaloiksi ja laita ne hetkeksi sivuun. Huuhtaise pavut ja leikkaa niistä päät pois. Pätki pavut suupaloiksi (ja kuten kuvasta huomaa, mä unohdin pätkiä pavut, ja kieltämättä ne oli melko hankalia syötäviä😉 ).
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pastaveteen pavut, kun keittoaikaa on jäljellä n. 4min. Voit laittaa myös keitetyt perunat lämpenemään veteen noin minuutin ajaksi lopussa jos haluat. Valuta vesi pois.
Kaada pasta, pavut ja perunat takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon. Pyöräytä halutessasi suikaleiksi leikatut sardellifileet kapristen ympärille pastan koristeeksi. Minä koristelin lautasille laitetut pasta-annokset yksinkertaisesti muutamalla kapriksella ja yhdellä sardellifileellä.

Vinkki! Jos haluat, voit keittää raa’at perunat pastan kanssa. Puolitettujen perunoiden keittoaika on noin 15min, joten ne kannattaa laittaa kiehuvaan veteen riittävän ennen pastan keittoa.

Lehti suositteli valkoviiniksi pastan kanssa italialaista kuivaa ja hedelmäistä Bidoli Friulanoa, 9,48 e/ 0,75l, mikä kieltämättä kepeästi sopikin ruoan seuraksi. Punaviinin ystäville lehti suositteli Vernaiolo Chiantia (11,50 e/ 0,75l), jota siis tällä kertaa emme testanneet.

20120812-133600.jpg