Datsan tattikeitto a’la Anu Pentik

Herkkutatteja alkaa kuulemma metsistä pikkuhiljaa löytyä. Minä sienestin ihan omasta pakastimesta, pakko tehdä tilaa tuleville sienisaaliille. Tässä helppotekoinen ja melko nopea, mutta erittäin maistuva sieniherkku. Tämä on Posion oman kylän rouvan, Anu Pentikin resepti, joka muokkautuu aina ajoittain ajankohdan ja jääkaapin sisällön mukaan 🙂

20120807-195444.jpg

Datsan tattikeitto

2 keltasipulia
n. 350 g pakastettuja herkkutatteja (suuntaa antava määrä)
2 rkl voita (tai kasviöljyä)
1,5 l vettä
pari kasvisliemifondiannosta (esim. Fond du chef)
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1,2 dl smetanaa

Pinnalle
kuumasta rasvattomasta maidosta tehtyä maitovaahtoa (maitoa 2 dl)
tuoretta timjamia

Silppua sipuli, sulata tatit ja pilko ne pienemmiksi. Kuumenna kattilassa voi, ja kuullota kuumassa voissa sipulit ja tatit pehmeiksi. Älä ruskista. Lisää vesi ja annosfondit. Anna porista kevyesti n20-30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
Nosta keitto uudestaan liedelle ja lisää joukkoon smetana. Kuumenna ja poristele viitisen minuuttia. Tarkista suola ja lisää maun mukaan pippuria.
Kuumenna maitotilkka ja vaahdota se esim sauvasekoittimella. Sekoita vaahto nopeasti keittoon. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoa tuoreen leivän kera.

kokin huomioita:
– toki voit jo alkuvaiheessa lisätä keittoon esim. 1 tl kuivattua timjamia
– vaihtoehtoisesti voit maustaa keiton annosteluvaiheessa muutamalla tipalla tryffeliöljyä (tryffeliöljy on todella voimakasta, joten ole varovainen ettei lorahda liikaa 😉 )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.