Avainsanat

, , , , ,

Rucolan vallatessa pientä ryytimaatani, on sille keksittävä paljon uusia erilaisia käyttömuotoja. Työkavereille sitä on jo pussikaupalla riittänyt, mutta toki sitä vielä omaankin ruokapöytään on kannettava. Edellisissä postauksissani kehuttu Mojo-kirja ei petä tälläkään kertaa. Maistuvan rapsakka salaattiohje vaikutti juuri sopivalta grillatun pihvin viereen.

20120805-181036.jpg

Rucola- papu-salaatti

1 l tuoretta rucolaa, huuhdeltuna ja salaattilingossa kuivattuna
0,5 l (200g, ehkäpä?) tuoreita neulapapuja
1 dl pinjansiemeniä
1 dl mantelilastuja
2 tl Dijon-sinappia
1 dl extra-virgin oliiviöljyä
0,5 dl vaaleaa balsamicoa
0,5 dl kapriksia (valutettuna)
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Huuhtele rucola ja kuivaa se salaattilingossa. Pese pavut ja poista pavuista kannat. Laita pavut kiehuvaan veteen minuutiksi. Nosta pavut reikäkauhalla jääveteen, ota vedestä ja kuivaa hyvin talouspaperilla.
Paahda pinjansiemenet ja mantelilastut kuivassa paistinpannussa kullanruskeiksi. Ohje käskee tehdä nämä erikseen, mutta minä heitin molemmat samaan pannuun. Nosta paahdetut pähkinät lautaselle odottamaan.
Sekoita suuressa kulhossa sinappiin oliiviöljy ja balsamico kevyesti vatkaten, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kulhoon rucola, pavut ja kaprikset, sekoita kevyesti. Nostele salaatti lautasille ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet sekä mantelilastut. Tarjoa esim. grillatun häränpihvin seurana. Nam!