Avainsanat

, , , , , ,

Oma pikku salaattilaatikko puskee rucolaa ja minttua sitä vauhtia, että niitä tulee laitettua vähän joka paikkaan. Ja mikä ettei, onhan noissa ulkona kasvaneissa yrteissä aivan erilainen makujen intensiteetti kuin kaupasta kannetuissa yrttiruukuissa.

Ihastuin AVA:lla pyörivän Italialaiset mestarit- ohjelman mahtavaan italialaiseen reiluun kokkausmeininkiin siinä määrin, että kävin kipaisemassa kirjakaupasta kaksikon samannimisen keittokirjan. Ja sieltä tietysti tämä reseptikin on bongattu.

20120722-172521.jpg

Kesäkurpitsasalaatti tuoreen mintun ja sinappikaalin kanssa

1,2 dl extraneitsytoliiviöljyä
4 rkl balsamiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna (kokin huom! EI murskattuna)
kourallinen tuoreita mintun lehtiä hienonnettuna
4 pientä kesäkurpitsaa (tai yksi isompi, ei aivan jättiläisiä kuitenkaan kannata käyttää, ne ovat melko puisevia)
muutama kourallinen rucolaa eli sinappikaalinlehtiä

Vatkaa oliiviöljy ja etikka valkosipulin ja mintun kanssa pienessä kulhossa ja laita sivuun. Leikkaa kesäkurpitsan päät pois ja leikkaa kesäkurpitsat perunankuorimaveitsellä tai mandoliinilla pituussuunnassa hyvin ohuiksi siivuiksi. Lisää suikaleet salaatinkastikkeeseen, sekoita hyvin ja jätä marinoitumaan 10 minuutiksi tai pidemmäksi ajaksi.

Laita marinoidut kesäkurpitsasuikaleet tarjoiluvadille huuhdeltujen rucolanlehtien päälle. Päälle voit vielä kaataa marinointilientä.

20120722-172554.jpg   20120722-172607.jpg

Meidän sunnuntaiateriaamme kuului lisäksi grillattua Highland-härän ulkofilettä ja grillattua kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsaviipaleet grillistä ovat mun ehdoton suosikki, mausteena vain oliiviöljy, mustapippuri ja hyvä suola. Ihan kuin lihaa söisi😉

Grillatun possun faneille tiedoksi, että The Ultimate Pulled Pork eli Täydellisyyttä Hipova Revitty Possu- resepti tuloillaan seuraavina päivinä….