Prosciutto-salviabroileri grillistä, yllättäen :)

ð20120715-185953.jpg

broilerin rintafile / per ruokailija
prosciuttoa eli italialaista ilmakuivattua kinkkua 2 siivua/per file
tuoreita salvianlehtiä
suolaa (varovasti! tai ehkä mielellään ei ollenkaan)
vastajauhettua mustapippuria

Valmista grilli epäsuoraa grillausta varten. Kananfileen pitää saada kypsyä grillissä rauhassa ilman suurempia liekkeihin leimahtelua.
Mausta rintafileet hyvin varovasti suolalla (voit jättää myös suolan pois, prosciutossa on suolaa) ja mustapippurilla. Levitä rintafileen päälle molemmin puolin muutama tuore salvianlehti ja kääri filee pariin prosciuttoviipaleeseen.
Halutessasi voit vielä lävistää fileen parilla grillivartaalla (jos käytät puisia vartaita, muista liottaa tikut vedessä n tunnin ajan), jotta saat prosciutot pysymään fileen päällä kasassa grillauksen aikana. Levitä fileiden päälle vielä hyvin ohuelti ruokaöljyä.

Grillaa fileet kypsiksi epäsuorasti kuumassa grillissä, muista sulkea grillin kupu ja anna fileiden rauhassa kypsyä reilun 5-7 minuuttia ennen ensimmäistä kääntämistä. Anna toisenkin puolen kypsyä n 5 min. Grillauksen loppuvaiheessa voit varovasti vielä saada rapeampaa pintaa halutessasi suoraan hiilloksen päällä, mutta varovasti. Prosciutto kärähtää helposti.
Kypsän broilerin sisälämpö on +75C, minäkin laitoin digitaalisen mittarin toisen fileen paksuun päähän kypsyyden arvioimisen helpottamiseksi. Mikään ei ole niin ikävää, kuin huomata pöydässä leikkaavansa raakaa broileria.

Tarjoa mieluisan salaatin kera.

20120715-190021.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.