Avainsanat

, , , ,

ð20120715-185953.jpg

broilerin rintafile / per ruokailija
prosciuttoa eli italialaista ilmakuivattua kinkkua 2 siivua/per file
tuoreita salvianlehtiä
suolaa (varovasti! tai ehkä mielellään ei ollenkaan)
vastajauhettua mustapippuria

Valmista grilli epäsuoraa grillausta varten. Kananfileen pitää saada kypsyä grillissä rauhassa ilman suurempia liekkeihin leimahtelua.
Mausta rintafileet hyvin varovasti suolalla (voit jättää myös suolan pois, prosciutossa on suolaa) ja mustapippurilla. Levitä rintafileen päälle molemmin puolin muutama tuore salvianlehti ja kääri filee pariin prosciuttoviipaleeseen.
Halutessasi voit vielä lävistää fileen parilla grillivartaalla (jos käytät puisia vartaita, muista liottaa tikut vedessä n tunnin ajan), jotta saat prosciutot pysymään fileen päällä kasassa grillauksen aikana. Levitä fileiden päälle vielä hyvin ohuelti ruokaöljyä.

Grillaa fileet kypsiksi epäsuorasti kuumassa grillissä, muista sulkea grillin kupu ja anna fileiden rauhassa kypsyä reilun 5-7 minuuttia ennen ensimmäistä kääntämistä. Anna toisenkin puolen kypsyä n 5 min. Grillauksen loppuvaiheessa voit varovasti vielä saada rapeampaa pintaa halutessasi suoraan hiilloksen päällä, mutta varovasti. Prosciutto kärähtää helposti.
Kypsän broilerin sisälämpö on +75C, minäkin laitoin digitaalisen mittarin toisen fileen paksuun päähän kypsyyden arvioimisen helpottamiseksi. Mikään ei ole niin ikävää, kuin huomata pöydässä leikkaavansa raakaa broileria.

Tarjoa mieluisan salaatin kera.

20120715-190021.jpg