Avainsanat

, , , , , , , ,

Juhannusherkkuja, mitäpäs muuten kuin ihanasta Weeberistä hiillostettuna.
Näin viimeisimmässä Glorian Ruoka & Viini- lehdessä (4/2012) aivan yltiöherkulliselta kuulostavan lihamarinadin, jota tietysti oli kokeiltava. Stokkalta löytyi tarjouksesta mahtavan näköistä argentiinalaista Angus-härän entrecotea, joka siis pääsi uiskentelemaan tähän liemeen.

20120624-141648.jpg

Kirsikkamarinoidut pihvit (5-6 hengelle)

1 kg naudan entrecotea

Marinadi:

5 dl kirsikoita
1 plo (2,5 dl) kirsikkaolutta (esim. Kriek, löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista)
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl siirappia
3 oksaa rosmariinia

Lisäksi
suolaa, mustapippuria myllystä

Pese kirsikat lämpimällä vedellä. Halkaise kirsikat, poista kivet ja kannat. Voit poistaa kivet kirsikankiven poistajalla.
Mittaa kirsikat, kirsikkaolut, soija ja siirappi kattilaan. Kun oluen vaahto on laskeutunut, kiehauta liemi ja keitä hiljalleen poristen n 5 min. Lisää rosmariinioksat kuumaan liemeen ja JÄÄHDYTÄ.
Puhdista liha kalvoista ja leikkaa se pihveiksi. Laita pihvit pussiin tai astiaan, ja kaada marinadi lihojen päälle. Anna maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.
Ota marinoituneet lihat huoneenlämpöön vähintään 1 tunti ennen kypsentämistä. Pyyhi marinadi pois ja työnnä paistolämpömittari yhteen pihveistä. Grillaa erittäin kuumalla lämmöllä molemmin puolin, kunnes lämpötila on n 56 astetta. Tähän kuluu n 4-8 minuuttia pihvien paksuudesta riippuuen.
Valele lihan pintaan marinadia muutaman kerran paistamisen aikana (ei välttämätöntä). Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
Anna pihvien kuuman pinnan viilentyä muutama minuutti, kääri pihvit folioon ja anna levätä ennen tarjoamista n 5-7 minuuttia. Lihan vetäytyminen takaa mehevän pihvin.
Vinkki! Jos käytät marinadissa kotimaisia hapankirsikoita, lisää siirapin määrä puolitoistakertaiseksi.

Espanjalaiset tuoremakkarat salvianlehteen ja pekoniin käärittynä

10 tuoremakkaraa (meillä oli espanjalaisia chorizoja, ja jotain muuta espanjalaista pikkutuoremakkaraa, erinomaisesti sopii salsiccia, italialainen possunlihamakkara)
10 salvianoksaa
10 pekonin viipaletta

Laita muutama puinen varrastikku veteen likoamaan, jos et omista metallisia varrastikkuja.
Pane jokaisen makkaran päälle salvianoksa ja kiedo ympärille pekoniviipaleet.
Pujota makkarat vieri viereen kahteen varrastikkuun, näin saat makkarat käännettyä kätevästi samalla kertaa.
Grillaa makkarat kummaltakin puolelta rapeiksi. Voit vielä maustaa valmiit makkarat pöydässä vastapuristetulla limemehulla ja mustapippurilla.

Ohje mukaeltu Paul Svenssonin kirjasta Grilli kuumaksi.
Tämä oli ehdoton hitti tänä juhannuksena!!

20120624-141648.jpg