Coleslaw on grilliruuan paras kaveri

Coleslaw on amerikkalaisten kehittämä loistava lisuke grilliruualle. Se sopii niin grillatun possun ja naudan kylkeen, kuin vaikkapa itsetehtyjen hampurilaisten väliin. Meillä se menee myös leivän päällä 🙂 Ja nyt saa kaupasta ihanaa kotimaista varhaiskaalia, josta tämä kaalilisuke tekeytyy mahtavasti.

20120624-144417.jpg

Erilaisia ohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin, mutta tämä versio on meillä ainakin suurimmassa suosiossa. Ehdottoman tärkeää on tämän kokin mielestä, että kastikkeessa on riittävästi sokeria ja etikkaa.

Coleslaw isolle porukalle

vajaa kilo varhaiskaalia suikaloituna
2-3 porkkanaa raasteena
1 sipuli ohuina viipaleina
2 dl majoneesia (jos jaksat itse tehdä, aina parempi 🙂 )
1-2 rkl turkkilaista jugurttia
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa (lähes mikä etikka vain käy)
1/2 tl suolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
1/2 tl cayennepippuria

Ota ISO kulho, johon laitat suikaloidut vihannekset.
Sekoita kastikeainekset pienemmässä kulhossa, ja sekoita salaatin joukkoon tasaisesti. Laita maustumaan jääkaappiin kelmulla peitettynä pariksi tunniksi.

Jos majoneesin määrä kauhistuttaa, voit ”laimentaa” sitä enemmänkin vaikka kermaviilillä tai turkkilaisella jugurtilla.

3 thoughts on “Coleslaw on grilliruuan paras kaveri

  1. Juhannuksena 2013 tuli tehtyä coleslaw tämän reseptin mukaan, paitsi että majoneesi oli korvattu täysin turkkilaisella jugurtilla. Toimii vallan mainiosti näinkin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.