Avainsanat

, , , , ,

Paul Svenssonin (tuttu mm. Strömsöstä ja kenties jollekin myös tukholmalaisesta F12 sta…) mahtava opus Grilli kuumana (Otava 2011) sisältää useita houkuttelevia reseptejä kaikkeen mahdolliseen grillaukseen liittyvään. Ensimmäisenä kokeilulistalle pääsi Boquerones viinietikalla, sitruunatimjamilla, oliiveilla ja kapriksilla maustettuna. Tosin vaihdoin silakat muikkuihin ja jätin oliivit pois. Timjamikin oli ihan sitä perustimjamia.

20120608-213104.jpg

4 annosta

500g silakoita tai muikkuja
1 ruukku sitruunatimjamia tai tavallista timjamia
1/2 dl oliiviöljyä
4 suurta kaprista (mulla oli kaapissa vain pienehköjä, heitin niitä joukkoon pari teelusikallista)
1 luomusitruunan raastettu kuori
4 suurta vihreää oliivia viipaleina
valkoviinietikkaa
hyvää suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Suolaa silakkafileet kummaltakin puolelta ja ripottele puolet sitruuna timjamista niiden päälle. Taita fileet selkää myöden kahtia ja purista silakat vieri viereen grillihalsteriin. Grillaa hiilloksen päällä, kunnes silakat ovat saaneet väriä kauttaaltaan. Siirrä kalat voipaperin päälle ja nosta paperin reunat ylös.
Sekoita yhteen oliiviöljy, kaprikset, revitty sitruunatimjami, sitruunankuori ja oliiviviipaleet. Mausta seos viinietikalla (2-3rkl?) ja suolalla sekä pippurilla. Kaada oliiviöljykastike kalojen päälle ja anna marinoitua n.20min.

Meillä muikkuset syötiin grillissä muikkujen jälkeen savustetun siian, uusien perunoiden ja tsatsikikastikkeen kera. Oli muuten aivan mahtava kesäinen ateria!

20120608-213246.jpg