Paistettu lohi ja sitrus-piparjuurikastike

20120526-192523.jpg

2:lle

2 lohimedaljonkia
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 tl sokeria
pätkä piparjuurta
0,5 dl oliiviöljyä
3/4 dl kapriksia
valkopippuria myllystä
suolaa

Pane sitruksien mehu ja sokeri kattilaan. Raasta joukkoon ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes. Lisää oliiviöljy ja kaprikset, sekoita ja nosta pois liedeltä.
Sivele medaljongit kevyesti oliiviöljyllä, mausta valkopippurilla ja suolalla. Paista molemmin puolin muutaman minuutin ajan, jätä sisältä hennon punertavaksi niin maku pysyy mehevänä.
Annostele lautasille, raasta päälle vielä piparjuurta ja kaada kastike lohen päälle. Tarjoa esim. uusien perunoiden kera.

Resepti 3 virtuoosin mehukkaasta keittokirjasta… Visa Nurmi, Antti Vahtera & Iiro Rantala: MOJO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.