Avainsanat

, , , ,

20120526-192523.jpg

2:lle

2 lohimedaljonkia
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 tl sokeria
pätkä piparjuurta
0,5 dl oliiviöljyä
3/4 dl kapriksia
valkopippuria myllystä
suolaa

Pane sitruksien mehu ja sokeri kattilaan. Raasta joukkoon ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes. Lisää oliiviöljy ja kaprikset, sekoita ja nosta pois liedeltä.
Sivele medaljongit kevyesti oliiviöljyllä, mausta valkopippurilla ja suolalla. Paista molemmin puolin muutaman minuutin ajan, jätä sisältä hennon punertavaksi niin maku pysyy mehevänä.
Annostele lautasille, raasta päälle vielä piparjuurta ja kaada kastike lohen päälle. Tarjoa esim. uusien perunoiden kera.

Resepti 3 virtuoosin mehukkaasta keittokirjasta… Visa Nurmi, Antti Vahtera & Iiro Rantala: MOJO