Avainsanat

, , , , , ,

20120525-192527.jpg

400g linguinea tai täysjyväspaghettia
80g (savustettua)ilmakuivattua kinkkua
4 kevätsipulinvartta

Salvia-sitruunapesto

1 luomusitruuna
30-40 salvianlehteä
50g raastettua grana padanoa tai parmesaania
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria myllystä

Lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä
4 rkl raastettua grana padanoa tai parmesaania
20 salvianlehteä
(suikaloitua sitruunankuorta)
sormisuolaa (Maldon)

Valmista ensin salvia-sitruunapesto: Raasta tai vuole sitrusraudalla hyvin pestyn sitruunan kuori mortteliin. Halkaise sitruuna ja purista 2 rkl mehua joukkoon. Lisää salvianlehdet ja jauha karkeaksi. Rouhi juusto joukkoon, lisää oliiviöljy ja pipppuri. Jauha seos melko tasaiseksi.

Keitä pasta ohjeen mukaan reilussa määrässä suolalla maustettua vettä al denteksi. Pastan kypsyessä revi kinkku reiluiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulit viistosti noin 1cm:n paksuisiksi renkaiksi.

Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pesto ja sipuli, sekä kinkku. Annostele lautasille, valuta päälle tilkka oliiviöljyä, ja ripottele vielä salvianlehdet ja raastettu juusto sekä halutessasi sitruunankuori. Mausta kevyesti vielä hyvällä
sormisuolalla.

Kokin huomioita:
Ilmakuivattua kinkkua on vaikea saada sekoittumaan tasaisesti spaghetin joukkoon. Kaikki herkut (sipulit ja kinkut) oli jälleen kattilan pohjalla. Tietysti voihan kinkun jakaa vaikka lautasille annostelun jälkeen…

Viinisuositus Italiasta: kuohuviini Rotari Riserva Brut 12,98e (Alko), toimi vallan loistavasti raikkaan pastan kera!

Ohje G R&V 4/2011