Avainsanat

, , , , , ,

20120521-191603.jpg

Appelsiiniankka:

600g ankanrintaa (2kpl)
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 pesty (ei saippuaa!) luomuappelsiini (kuoret raastettuna ja mehu)
3 rkl hunajaa

Puolukkacouscous:
2 dl vettä (meillä oli tattien liotuslientä)
2 dl couscousryynejä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl puolukoita
1 dl silolehtipersiljaa hienonnettuna

Ota ankka huoneenlämpöön n tunti ennen valmistusta. Lämmitä uuni +200C. Tee nahkapuolelle ruudukkoviillot n 3cm:n välein lähes lihaan asti. Laita lihat kylmälle paistinpannulle ja laita vasta sitten levy kuumalle, ruskista kunnes rasvapuoli kauniin ruskea ja rapea, käännä ja anna lihapuolen vielä ruskistua nopeasti. Sekoita kulhossa appelsiininkuoret, mehu ja hunaja.
Nosta ankat uunipannulle, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle appelsiinikastike. Viimeistele ankka uunissa n8 min ajan tai varmista lihalämpömittarilla oikea kypsyys: +50-52C. Laita valmiit lihat vetäytymään folioon n 10 min ajaksi.
Ankan kypsyessä tee couscous. Kiehauta vesi ja lisää suola, oliiviöljy, hunaja ja couscous. Peitä kannella ja nosta pois liedeltä, anna kypsyä n 15min.
Viipaloi ankka viipaleiksi, käytä kastikkeeksi uunissa muhinutta appelsiinikastiketta.
Lisää couscousiin puolukat ja persilja.
Nauti hyvässä seurassa🙂

Ohje repäisty joskus Sport-lehdestä (resepti Teresa Välimäki), eli ravintosisältökin siis tiedossa: 4 annosta 580kcal/annos