Avainsanat

, , , ,

20120519-202954.jpg
2:lle:

40g kuivattuja herkkutatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna, veitsellä murskattuna ja silputtuna
1 punainen paprika ohuina siivuina
1/2 keltainen paprika ohuina siivuina
1/2 fenkoli ohuina viipaleina
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Liota herkkutatit kylmässä vedessä 10min. Paloittele sienet kuutioiksi. Siivilöi liotusvesi ja ota 2 rkl talteen (loput voi hyvin säästää esim risoton liemeksi!).
Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa keskikokoisessa kasarissa tai paistinpannussa. Paista valkosipulia kunnes se pehmenee muttei ruskistu. Lisää kasariin paprikat ja fenkolit ja paista n 5 min. Lisää sen jälkeen tattikuutiot ja 2 rkl tattien liotusvettä.
Peitä kasarikannella ja anna kiehua hiljalleen n 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa heti.

Mainio kasvisruoka, mutta maistuu epäilemättä esim grillatun lihan seurana.

Resepti muokattu kirjasta Ursula Ferrigno: Italian kasviskeittiön parhaita

Pakko myöntää: mulla on voi-pakkomielle herkkutattien kanssa. Oli IHAN pakko tähänkin heittää reilu ruokalusikallinen voita tattien seuraksi…