Avainsanat

, , , , , , ,

Grilliruokapostaukset saa odottaa siihen iloiseen päivään, että uusi vaaleansininen perheenjäsen saapuu rikastuttamaan ruokakulttuuriamme🙂 Ei nappaa sytytellä edes tuota kaasugrilliä, kun brikettigrillaus polttelee niin kovasti. No, tuliskohan se jo ens viikolle?
Sillä välin tarjolla siis jotain aivan muuta…

Mantelilohta pinaatti-ricottakuorrutuksella

600g lohifilettä
100g tuorepinaattia
100g ricottajuustoa
50g mantelijauhetta
1 luomukananmuna
1 valkosipulinkynsi
paprikajauhetta
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
muutama ruokalusikallinen vastaraastettua parmesaanijuustoa

Lämmitä uuni +180C asteeseen. Laita lohi nahkapuoli alaspäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Mausta lohi suolalla.
Sekoita kulhossa ricotta, mantelijauhe, kananmuna, valkosipuli ja mausteet. Lorauta hieman oliiviöljyä sekaan.
Levitä juusto-manteliseos lohen päälle.
Huuhtele pinaatit, ja kuivata salaattilingossa.
Kuumenna pinnoitetussa kasarissa tai paistinpannussa hieman oliiviöljyä, ja kypsennä pinaatit nopeasti (2-3min). Levitä pinaatit lohen päälle. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Raasta päälle hieman parmesaania.
Kypsennä uunissa 30min, jätä vielä sen jälkeen kuumaan uuniin muhimaan n 5 minuutin ajaksi.
Tarjoa vaikka varhaisperunoiden tai vihersalaatin kera.

20120517-183636.jpg