Avainsanat

, , , , , , ,

20120517-182907.jpg

400g täysjyväpastaa (Barilla)
2 luomusitruunaa
1 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
2 tl pieniä kapriksia
5 rkl pastan keitinlientä
2dl basilikan lehtiä
2 dl jokiravun pyrstöjä
2-3 dl vastaraastettua parmesaania
vastajauhettua mustapippuria
suolaa

Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.
Pese sitruunat lämpimällä vedellä (ei saippualla!), raasta niiden kuori ja purista mehut kulhoon.
Kuori, murskaa ja silppua valkosipulin kynsi. Sekoita kulhossa sitruunan kuoret, mehu, valkosipuli, kaprikset ja oliiviöljy. Lisää joukkoon pastan keitinlientä.
Valuta pasta lävikössä, nosta isoon kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunakastike, ravut, basilika ja juustoraaste.
Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile heti.

Ohje: Olivia 3/12, alkuperäinen ohje Gwyneth Paltrown (kyllä! se näyttelijä) uusimmasta keittokirjasta My Father’s Daughter.