Avainsanat

, , ,

20120514-192253.jpg

Italialaiset mammat ovat kyllä niin viisaita, tekaisevat herkullisia ruokia lähestulkoon rippeistä.

Tähän mahtavaan ruokaisaan tomaattikeittoon sain ekan kerran innoituksen Liemessä ja Sillä sipuli– blogeista viime syksynä.

PANCOTTO eli TOMAATTIKEITTO KUIVAHTANEELLA LEIVÄLLÄ  JA PARMESAANILLA

4 rkl oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia (n1 rkl)
3 valkosipulinkynttä
1 tlk Mutti basilikatomaattimurskaa
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
2 dl kanalientä (esim fondikuutiosta tehtyä)
2 dl vettä
100-200 g kuivahtanutta vaaleaa tai sekaleipää
2 rkl tuoretta (silo)persiljaa
100 g raastettua parmesaania
3 luomukananmunaa
suolaa
pippuria
Kuullota oliiviöljyssä hienonnettu rosmariini ja viipaloitu valkosipuli miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska ja 1-2 dl vettä.
Meillä oli ihan perusperustomaattimurskaa(Muttia kuitenkin) 2prk, eikä edes tuoretta basilikaa ollut poikkeuksellisesti kotona tällä kertaa yhtään. Salviaa sitten sitäkin enemmän, joten maustoin tässä vaiheessa keiton parilla ruokalusikallisella tuoretta salviaa. Vettä voit lisätä vielä loppuvaiheessakin, jos keitosta tahtoo tulla liian paksua.
Keitä 10 minuuttia. Lisää pienen pieneksi kuutioitu leipä, kanaliemi, suola ja pippuri. (Meillä oli ehkä reilu 100g TODELLA kuivahtanutta Ullan Pakarin ruiskakkoa, jonka sain jotenkin kuutioitua sormiani varjellen keittoon…) Keitä vielä 15 minuuttia.
Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, persilja, parmesaanijuusto ja lisää seos keiton joukkoon ja hauduta vielä noin 3 minuuttia.

Tuli loistavaa tälläkin kertaa, ilman basilikaa myös😉