Avainsanat

, , , , ,

Reilua rehellistä lauantaimättöä oli toiveissa. Ravintola Sea Horsen resepti sipulipihville vaikutti just sopivalle.

20120513-210108.jpg

Sipulipihvi kahdelle:

500-600g ulkofilettä, 2 pihviä (meillä löytyi pakastimesta pihvilihan mersua, Limousinea🙂 )

3-4 isoa keltasipulia
voita omantunnon mukaan
3rkl sokeria
suolaa
vastajauhettua musta- tai valkopippuria

Lisäksi:
100g smetanaa
suolakurkkuja (venäläisiä)

Ota liha lämpenemään tunti pari aiemmin huoneenlämpöön.
Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna paistinpannulla voi, lisää sipuli. Kuullota sipulia voissa, lisää joukkoon hetken kuluttua sokeri ja muut mausteet. Sipulia saa kuullotella/muhitella keskilämmöllä kunnes sipuli pehmenee ja muuttuu kauniin vaaleanruskeaksi. EI sitä kuitenkaan kokoajan tarvitse pannulla heilutella. Aikaa menee ehkä 15-20min (mitä pidempään, sitä mehevämpää…).

Tässä vaiheessa kuumenna toinen paistinpannu ja siinä nokare voita. Mausta ulkofilepihvit suolalla ja pippurilla. Paista kuumassa pannussa makusi mukaan raa’aksi, mediumiksi tai kypsäksi. Anna pihvin asettua pari kolme minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile: nosta pihvi lautaselle ja annostele päälle sipulia. Laita sipulin päälle nokare smetanaa ja suolakurkkulohkoja.

Nauti paistettujen perunoiden tai uunissa paahdettujen perunalohkojen kera.