Avainsanat

, , , , ,

Laitetaan tämä uudestaan esille, kun se oli jo tuolla alussa FB:n  Hyvää ruokaa ja annoskateutta- blogissa, mutta kun sieltä on niin hankala etsiä tai katsoa mitään. Nyt teki mieli jotain nopeaa ja suolaista hyvää. Tiskiäkin tämän piirakan valmistuksesta tulee minimaalisen vähän! Keväisen raikkauden tähän piiraaseen tuo sitruuna ja rucola.

Yrttinen sardellipiiras         (4 pientä tai 1 iso) (Glorian R&V 2/12)

200g ruis-perunataikinaa (esim. Sunnuntai)
Yrttirahkatäyte:
200g yrteillä maustettua rahkaa (esim. Valio)
1 kananmuna
1dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
3 tuoretta timjaminoksaa

Lisäksi:
8 pientä sardellifileetä
(sardellien on oltava sardelleja eikä suomalaisia anjoviksia😉 Niitä voipi olla vaikea löytää, mutta ainakin Järvenpään Cittari yllättää, ja sillihyllystä löytyi pieni 80g lasipurkki)
2tl pieniä kapriksia
1 ruukku rucolaa
1 sitruunan mehu

Ota taikina paketistaan sulamaan huoneenlämpöön 15 minuutiksi. Lämmitä uuni +200C. Sekoita rahka, kananmuna ja parmesaaniraaste kulhossa. Sekoita joukkoon hienonnettu v.sip.kynsi ja oksista riivityt timjaminlehdet.

Voitele 4 pientä tai 1 iso vuoka esim. öljyllä. Painele taikina vuoan pohjalle ja levitä rahkatäyte päälle. Nostele täytteen päälle sardellifileet ja kaprikset. Kypsennä uunissa 20min tai isoa vuokaa 30-35min, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraiden reunat ovat hennosti ruskistuneet.

Huuhdo rucola ja nostele piiraiden päälle. Purista sitruunan mehu piirakan päälle. Tarjoa lämpimänä.