Avainsanat

, , , , , ,

Mun Herbiessä (joo-o, se on ns. sisäpuutarha eikä mikään mielikuvituskaveri: http://indoorgarden.mycashflow.fi/product/1/herbie-23) on rehottanut minttu maaliskuusta lähtien, ja sille on oikein varta vasten pitänyt keksiä jotain maustettavaa. Nappasin Hesarin blogista ”Kauhaa ja rakkautta” kesälle maistuvan raikkaan salaattiohjeen, jonka oheen paistoin vielä chilirouheella maustetut broilerin rintafileet.

20120507-190141.jpg

Mintulla maustettu retiisi-halloumisalaatti (2-4 annosta)

2 dl vettä
1 dl couscousia
1 rkl voita
nippu retiisejä
10-15 cm pätkä kurkkua
ruukku tuoretta minttua
1/2 – 1 pkt halloumijuustoa

kastike:
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
suolaa (jos et liottanut halloumia, varovasti…)
mustapippuria

Laita halloumi likoamaan veteen ainakin puolesta tunnista tuntiin, kenties enemmänkin (riippuu siitä, kuinka suolaista halloumia käytät). Mä en jaksanut liotella, sitä paitsi rakastan ylisuolaista halloumia😉
Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Poista liedeltä, sekoita joukkoon couscous ja anna turvota kannen alla. Sekoita vielä lämpimän couscousin joukkoon voi ja anna jäähtyä.
Viipaloi retiisit ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua minttu.
Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista viipaleet paistinpannulla (öljyä ei välttämättä tarvita) kummaltakin puolelta kullanruskeaksi. Voit myös grillata juuston.
Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaatti sekoittamalla couscous, vihannekset, minttu ja halloumi. Viimeistele kastikkeella.